Foto: DELFI

Lai dotu iespēju šajā izaicinošajā lauksaimniecības sezonā pēc iespējas ātrāk veikt norēķinus ar zemniekiem, kuri veikuši graudu piegādi uz AS “Dobeles dzirnavnieks” graudu pieņemšanas punktiem, uzņēmums parakstījis aizdevuma līgumu ar “Swedbank” darba kapitāla finansēšanai 14 miljonu eiro apmērā, informē "Swedbank".

"Skatoties ilgtermiņā, šādu līdzekļu pieejamība dos iespēju "Dobeles dzirnavniekam" pēc iespējas ātrāk norēķināties ar lauksaimniekiem par iepirktajiem graudiem, lai viņi var pienācīgi sagatavoties nākamās sezonas sējai. Mums vēsturiski izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība ar vadošo Latvijas graudu pārstrādes uzņēmumu, palīdzot ar finansējumu augt straujāk, palielināt konkurētspēju un strādāt efektīvāk," saka "Swedbank" uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Kā norāda "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils, šogad uzņēmums plāno iepirkt vairāk nekā 300 tūkstošus tonnu graudu: "Pēdējo gadu laikā "Dobeles dzirnavnieks" piedzīvojis ļoti dinamisku izaugsmi – pagājušajā gadā pārstrādājām 226 tūkstošus tonnu graudu, kas ir par 39 tūkstošiem tonnu vairāk nekā gadu iepriekš, un arī šogad ražošanas jaudas plānojam kāpināt. Strādājot pie kopējās uzņēmuma attīstības, turpinām darbu arī pie tā, lai uzlabotu graudu pieņemšanas, uzglabāšanas un pirmapstrādes procesus. Efektīva kvalitatīvu izejvielu nodrošināšana un veiksmīga ilgtermiņa sadarbība ar graudu piegādātājiem ir mūsu ražošanas pamats. "

"Dobeles dzirnavnieks" 2017. gadā sadarbojās ar vairāk nekā 550 graudu piegādātājiem, no kuriem 90% bija vietējie lauksaimnieki.

"Swedbank" 2018. gada 1. ceturkšņa darbības rādītāji liecina, ka no jauna izsniegto kredītu apjoms pieaug – kopumā šā gada pirmajā ceturksnī "Swedbank" jaunā finansējuma apjoms sasniedza 183 miljonus eiro, kas ir par trešdaļu vairāk nekā attiecīgā periodā pērn. Uzņēmumiem piešķirti vairāk nekā 108 miljoni eiro - par vairāk nekā 40%. Ražošanas nozare ir viena no tām kur vērojama, vislielākā aktivitāte pirmajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!