Foto: Shutterstock
Kokapstrādes uzņēmums "Jēkabpils kokapstrāde" (iepriekš "Jēkabpils mežrūpniecība") pagājušajā gadā strādāja ar 23,668 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 39% – līdz 634 405 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānija uzlaboja ražošanas efektivitāti, kas ļāva uzņēmumam sasniegt saražotās produkcijas apmēra pieaugumu. Vienlaikus galvenajos noieta tirgos bija vērojams gala noieta produkcijas cenu kāpums, sekmējot apgrozījuma pieaugumu 23,5% apmērā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Kompānijas mērķis šogad ir paaugstināt ražošanas iekārtu un darbaspēka efektivitāti un 2018.gadu noslēgt ar peļņu. Lai nodrošinātu efektivitātes kāpumu un ražošanas izmaksu optimizāciju, nākotnē kompānija plāno ieguldīt papildus līdzekļus pētniecības un attīstības jomā, nepieciešamības gadījumā piesaistot papildus speciālistus.

Tāpat 2018.gadā kompānija plāno turpināt strādāt pie ražošanas efektivitātes uzlabošanas, produktu groza optimizēšanas, uzlabojot koksnes lietderīgo iznākumu, kā arī izmaksu samazināšanas, kas ļaus uzlabot uzņēmuma finanšu rādītājus.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016. gadā kompānija strādāja ar 19,16 miljonu eiro apgrozījumu un 456 156 eiro zaudējumiem.

2004.gadā dibinātās "Jēkabpils kokapstrādes" pamatkapitāls ir 3,141 miljons eiro. Patlaban uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "JMR Asset Management", kam pieder 100% uzņēmuma kapitāldaļu.

Kompānijas mājaslapā teikts, ka "Jēkabpils kokapstrādes" pamatdarbība ir apaļkoku iegāde, kā arī zāģmateriālu un šķeldas ražošana un pārdošana. Zāģmateriāli tiek ražoti kokzāģētavā Zīlānu ielā 66D, Jēkabpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!