Foto: LETA

Priekšzīmīgo nodokļu maksātāju jeb tā dēvētajā "baltajā sarakstā" esošajiem uzņēmumiem varētu atvieglos kases sistēmu pārbaudes, paredz Finanšu ministrijas (FM) izstrādātais priekšlikums.

Minētais priekšlikums ietverts grozījumos noteikumos "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība", par kuriem vēl gaidāmas diskusijas.

FM norādīja, ka grozījumus noteikumos nepieciešams veikt, ņemot vērā konstatētās problēmas, piemērojot kases aparātu, hibrīda kases aparātu, kases sistēmu, specializēto ierīču un lietošanas kārtības normatīvo regulējumu.

Ar grozījumiem noteikumos rosināts noteikt atvieglotu kārtību atbilstības pārbaužu veikšanai kases sistēmām tiem uzņēmumiem, kuri ir padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku jeb ietverti tā dēvētajā "baltajā sarakstā".

Tāpat FM rosina noteikt obligātu prasību specializēto ierīču un iekārtu lietotājiem pirms to reģistrēšanas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vienotajā datubāzē un to lietošanas uzsākšanas slēgt rakstiskus līgumus ar apkalpojošiem dienestiem par ierīču vai iekārtu apkalpošanu.

Ar noteikumu grozījumiem arī paredzēts nodrošināt vienotu izpratni par elektronisko ierīču un iekārtu reģistrācijas kārtību VID, piemēram, tiks precizēta prasība taksometru skaitītāju apkalpojošajiem dienestiem veikt taksometru skaitītāju modeļu un modifikāciju reģistrāciju VID vienotajā datubāzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!