Foto: DELFI

Āgenskalna tirgus rekonstrukcijā uzņēmēji Kārlis un Mārtiņš Dambergi investēs līdz pieciem miljoniem eiro, portālu "Delfi" informē tirgus apsaimniekotāja SIA "Kalnciema iela" pārstāve Una Meiberga.

Šobrīd turpinās nepieciešamo ieguldījumu aprēķināšana. Ar Rīgas domi (RD) noslēgtais līgums paredz, ka uzņēmumam līdz 31. augustam ir jāsaskaņo projektēšanas darba uzdevums.

Maijā, kad "Kalnciema iela" uzvarēja Āgenskalna tirgus nomas tiesību izsolē, viens no Kalnciema kvartāla īpašniekiem Kārlis Dambergs stāstīja, ka piesaistīts "BaltCap" investīciju fonds.

Šā gada janvārī AS "Rīgas Centrāltirgus", kas tobrīd apsaimniekoja Āgenskalna tirgu, RD prezentēja 12 miljonu eiro rekonstrukcijas plānu, kur 4,5 miljoni eiro būtu atvēlēti galvenās ēkas sakārtošanai. Toreiz RD Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR), ka bīstamā stāvoklī esošās ēkas atjaunošanai ar šo summu ir par maz.

Vēstīts, ka 3. augustā Āgenskalna tirgus āra teritorijā atsāksies tirdzniecība. Vairāk par atklāšanas pasākumu un turpmāko Āgenskalna tirgus darbu var lasīt šeit.

Ziņots, ka no šā gada 1. janvāra uz rekonstrukcijas laiku ir pārtraukta Āgenskalna tirgus darbība, jo daļa ēkas konstrukciju ir kļuvusi bīstama apmeklētājiem. To secinājusi būvinženieru firma SIA "CMB" un Būvniecības valsts kontroles birojs.

Āgenskalna tirgus ir vecākais un plašākais Pārdaugavas tirgus, kas atklāts 1925. gadā. Līdz pat šim ēkai ne reizi nav veikta kompleksa rekonstrukcija. Tirgus atrodas uz 8433 kvadrātmetrus plaša zemesgabala, kura kadastrālā vērtība ir 500 293 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!