Foto: F64

Eiropas Centrālā banka (ECB) ir pieņēmusi lēmumu anulēt AS "ABLV Bank" licenci. ECB lēmums ir pieņemts pēc Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma, kas iesniedza šādu priekšlikumu ECB izskatīšanai, ņemot vērā šā gada 5. martā FKTK saņemto bankas akcionāru sapulces lēmumu par vēlmi īstenot pašlikvidācijas procesu, kā arī pašlikvidācijas plāna pieteikumu un FKTK 2018. gada 12. jūnijā pieņemto lēmumu atļaut bankai sākt pieteikto pašlikvidācijas procesu.

FKTK šā gada 12. jūnijā iesniedza ECB lēmuma projektu par bankas licences anulēšanu, un ECB pieņemtais lēmums stājās spēkā 11. jūlijā plkst. 24.00 pēc Latvijas laika.

Likvidators šā gada 18. jūnijā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēja paziņojumu par "ABLV Bank" likvidāciju, kas savukārt bija sākums trīs mēnešu termiņam kreditoru prasību iesniegšanai. Kreditoru prasību iesniegšana turpinās un bankas licences anulēšana šo procesu neietekmē.

"Šis ir plānots un likumsakarīgs solis bankas pašlikvidācijas procesā, un tas nekādā veidā neietekmē pašlikvidācijas procesa gaitu. FKTK turpina pašlikvidācijas procesa uzraudzību saskaņā ar iepriekš apstiprināto plānu un kārtību," norāda FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Jāatgādina, ka FKTK kontrolēts brīvprātīgs bankas likvidācijas process (ne piespiedu likvidācija ar tiesas lēmumu) ir risinājums, kas nodrošina visplašāko FKTK iesaisti un kontroles īstenošanu – FKTK turpmāk visā procesa gaitā pārraudzīs bankas aktīvu pārvaldīšanu un veicamos pārdošanas darījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!