Foto: LETA

Latvijas uzņēmēji iegūs no Eiropas Savienības (ES)-Japānas Ekonomiskās partnerības nolīguma parakstīšanas, tiekoties ar Japānas-Latvijas parlamentārās sadraudzības grupas vadītāju Hirofumi Nakasoni sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), puses tikās, lai apspriestu divpusējo attiecību jautājumus un sadarbību starptautiskos formātos. Tikšanās laikā tika apspriesta valstu ekonomiskā sadarbība, īpaši izceļot transporta un loģistikas nozari.

Rinkēvičs atzīmēja, ka divpusējā sadarbība ekonomikā, kultūrā un izglītībā ir vērtējama kā dinamiska un konstruktīva. Amatpersonas uzsvēra Latvijas Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vizītes uz Japānu 2017.gada decembrī un Japānas premjerministra vizītes uz Latviju šī gada janvārī nozīmi, dodot pamatīgu impulsu sadarbības stiprināšanai.

Tika izcelti arī potenciālie ieguvumi Latvijas uzņēmējiem no ES-Japānas Ekonomiskās partnerības nolīguma, kuru plānots parakstīt tuvākajā laikā.

Pēc ES-Japānas Ekonomiskās partnerības nolīguma parakstīšanas, Latvijas uzņēmēji iegūs no visaptverošas importa un eksporta tarifu atcelšanas un ar tarifiem nesaistītu tirdzniecības šķēršļu novēršanas Japānā.

Tikšanās laikā amatpersonas apliecināja vēlmi turpināt aktīvu politisko dialogu.

Sarunā puses apmainījās viedokļiem par situāciju Ziemeļkorejā, kā arī pauda gandarījumu, ka valda uzskatu sakritība attiecībā uz vēlamo rīcību, lai atrisinātu situāciju pussalā.

Japānas-Latvijas parlamentārās sadraudzības grupas vadītājs vizītē Latvijā uzturēsies no 7. līdz 11. jūlijam un tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK), Ministru prezidentu, Latvijas-Japānas parlamentārās sadraudzības grupas vadītāju, kā arī ar uzņēmējiem un izglītības iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!