Foto: F64
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori pagājušajā nedēļā konstatējuši 21 jaunu Āfrikas cūku mēra gadījumu mežacūku populācijā Latvijā, tostarp pirmo reizi mežacūkai Kuldīgas novada Pelču pagastā, liecina PVD publiskotā informācija.

Āfrikas cūku mēris konstatēts pa divām mežacūkām Kandavas novada Zemītes pagastā, Krāslavas novada Kalniešu pagastā un Dundagas novada Dundagas pagastā.

Tāpat Āfrikas cūku mēris konstatēts pa vienai mežacūkai Burtnieku novada Burtnieku pagastā, Gulbenes novada Tirzas pagastā, Jaunjelgavas pagasta Seces un Daudzeses pagastos, Kokneses novada Bebru pagastā, Krāslavas novada Piedrujas pagastā, Madonas novada Aronas pagastā, Pārgaujas novada Raiskuma pagastā, Preiļu novada Aizkalnes pagastā, Ropažu novada Ropažu pagastā, Talsu novada Lībagu un Valdgales pagastos, kā arī Tukuma novada Sēmes pagastā un Ventspils novada Ugāles pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā Āfrikas cūku mēris šogad kopumā konstatēts 608 mežacūkām 74 novadu 200 pagastos un vienā pilsētā.

Āfrikas cūku mēris Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!