Foto: LETA

Lauksaimniecības pakalpojumu un dzīvnieku barības, tostarp suņu barības "Dogo" ražotājai AS "Tukuma straume" veiktas izmaiņas valdes sastāvā, tostarp valdes priekšsēdētāja amatu atstājis līdzšinējais valdes vadītājs Aivars Podnieks, liecina informācija "Firmas.lv".

Podnieka vietā šos amata pienākumus turpmāk pilda "Tukuma straume" valdes jaunais vadītājs, lauksaimniecības pakalpojumu uzņēmuma "Baltic Agro" valdes loceklis Ainars Upmanis. Tāpat "Tukuma straume" valdē amatus atstājuši valdes locekļi Vitauts Teličens un Jānis Podnieks, kuru vietā šajos amatos stājusies Ilona Kontante un Jānis Razovickis.

Izmaiņas Uzņēmumu reģistrā reģistrētas otrdien, 3. jūlijā.

Jau vēstīts, ka Konkurences padome (KP) ir atļāvusi "Baltic Agro" iegūt izšķirošu ietekmi pār "Tukuma straumi".

"Baltic Agro", kura īpašnieks ir Dānijas koncerns "DAVA Agravis International Holding", šā gada sākumā noslēdza darījumu par "Tukuma straumes" akciju kontrolpaketes iegādi.

"Tukuma straume" ir dibināta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,804 miljoni eiro. Tā kā "Tukuma straume" ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un informācija par kompānijas iepriekšējiem īpašniekiem nav norādīta.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017. gadā "Tukuma straumes" apgrozījums bija 8,772 miljoni eiro, bet peļņa - 812 895 eiro.

Kā ziņots, "Tukuma straume" iesaistīta strīdos saistībā ar 2015. gadā novēroto suņu saslimšanu ar barības vada sašaurinājumu jeb "megaesophagus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!