Foto: Publicitātes attēli
Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdes sēdē 4. jūlijā valdes priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta enerģētikas uzņēmuma "Fortum" vadītāja Latvijā Jūlija Sandberga, portāls "Delfi" uzzināja padomē.

Sandberga pārņems amata pienākumus no līdzšinējās vadītājas Zlatas Elksniņas-Zaščirinskas, kura turpinās darboties FICIL valdē.

Saskaņā ar FICIL statūtiem, valdes locekļa amatu viena persona var ieņemt sešus gadus pēc kārtas, tādēļ Elksniņai-Zaščirinskai šis ir pēdējais gads valdē.

Par FICIL valdes priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēts Ints Krasts un līdz termiņa beigām par otru vietnieku ievēlēta Elksniņa-Zaščirinska.

Elksniņa-Zaščirinska izsaka pateicību FICIL biedriem un vadības komandai "par aktīvo iesaisti ārvalstu investoru padomes darbā. Pēdējo gadu laikā esam aktīvi pārstāvējuši biedru intereses, par ko liecina stabils biedru skaita pieaugums un biedru aktivitāte dažādās FICIL darba grupās - šogad to skaits pārsniedza desmit.".

"Esmu gandarīta par šā gada jūnijā aizvadīto augsta līmeņa tikšanos ar Latvijas valdību, kuras laikā vienojāmies par trim būtiskām prioritātēm Latvijas nākotnei: digitālās ekonomikas attīstība, augstākās izglītības reforma un efektīva ekonomisko noziegumu apkarošana. Turpināšu ar savu pieredzi un zināšanām atbalstīt jauno FICIL valdes priekšsēdētāju, kā arī plānoju līdzdarbojoties darba grupās," norāda Elksniņa-Zaščirinska.

"Saskaņā ar FICIL redzējumu, Latvijai jākļūst par uzņēmējiem un biznesam draudzīgāko valsti Baltijas jūras reģionā. Lai to panāktu, ir būtiski uzturēt aktīvu dialogu ar politikas veidotājiem: skaidrot un atgādināt par to, kas darāms, lai uzlabotu biznesa vidi un vairotu Latvijas konkurētspēju reģionā. Kā FICIL valdes priekšsēdētāja, es turpināšu Zlatas iesākto darbu un ar tādu pat intensitāti. Mūsu pamata prioritātes ir izglītība, digitālā ekonomika un ekonomisko noziegumu apkarošana. Taču tikpat aktīvu darbu plānojam jautājumā par darbaspēka pieejamību Latvijā, atkritumu apsaimniekošanu un enerģētikas politiku, kā arī investīciju aizsardzību," norāda Sandberga.

Sandberga ir enerģētikas uzņēmuma "Fortum" vadītāja Latvijā. Viņa enerģētikas nozarē strādā jau kopš 1998. gada. Karjeras laikā strādājusi kā degšanas procesu un efektivitātes pētniece, ražošanas procesu optimizēšanas speciāliste, tehniskā un elektrostaciju vadītāja. Laika posmā no 2008. līdz 2012. gadam izstrādājusi un īstenojusi elektrostaciju efektivitātes uzlabošanas programmas un investīciju stratēģijas Urālu reģionā, Krievijā.

2012. gadā, kā galvenā projekta menedžere degradēto atkritumu lauku sadedzināšanas jomā, atgriezusies Stokholmā, Zviedrijā. Pēc veiksmīgas projekta pabeigšanas, 2015. gadā viņai uzticēta Baltijas valstu elektrostaciju vadība Pērnavā, Tartu, Jelgavā un Klaipēdā. Šobrīd viņa ir atbildīga par "Fortum" darbību Latvijā. Jūlija darbojās FICIL valdē kopš 2017. gada.

FICIL valdē darbojas arī "Circle K" izpilddirektore Latvijā Gunta Jēkabsone, ASV Tirdzniecības kameras pārstāve Ingrīda Kariņa-Bērziņa, "Cemex" valdes loceklis Māris Gruzniņš, "All Media Baltics" valdes priekšsēdētāja Baiba Zūzena, kā arī Norvēģijas Tirdzniecības kameras Latvijā priekšsēdētāja vietnieks Alfs Ēriks Lundgrēns un "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts.

FICIL valdes priekšsēdētāju ievēl uz vienu gadu un tā galvenais pienākums ir vadīt valdes darbu un pārstāvēt vairāk kā 50 korporatīvo un asociēto biedru intereses Latvijā.

Organizācijas ikdienas darbu vada FICIL izpilddirektore Marta Jaksona. Biedru intereses tiek pārstāvētas vairāk kā desmit FICIL darba grupās, kurās aktīvi darbojas organizācijas biedri, piemēram, Izglītības darba grupa, Ekonomisko un finanšu noziegumu jautājumu darba grupa, Digitalizācijas un inovāciju, nodokļu, darbaspēka jautājumu u.c. darba grupas.

FICIL ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras un Rīgas Ekonomikas augstskola.

FICIL aktīvi meklē un iesaka risinājumus, lai sadarbībā ar Latvijas valdību uzlabotu un attīstītu uzņēmējdarbības un investīciju vidi valstī. Risinājumus un priekšlikumus izstrādā darba grupas, kuru sastāvā darbojas investoru uzņēmumu un ārvalstu tirdzniecības kameru pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!