Jautājums: Rakstu Jums, jo vēlos uzzināt, vai tiešām nav nekādu iespēju kaut nedaudz mazināt migrēnas lēkmes? Mana mamma sirgst ar šo slimību jau kopš jaunības. Taču lēkmes, kas viņu moka pēdējos desmit gadus, ir nepanesamas.

Pēdējā laikā tās atkārtojas pat 2-3 reizes mēnesī un katra reize ilgst vismaz 3 dienas. Sāpēs tiek savilkta čokurā pat seja un tam visam vēl klāt ir vemšana. Mamma ir veikusi dažādus izmeklējumus, izmēģinājusi dažādus medikamentus, bet bez rezultātiem. Parasti lēkmju laikā nāk medmāsiņa viņai špricēt pretsāpju līdzekļus, bet arī tie mokas nemazina.

Cik atceros, viņa ir bijusi arī ARS uz konsultāciju pie dr. Baltgailes, taču viņas ieteiktā ārstēšana arī nelīdzēja. Cik zinu, akupunktūra viņai netika piedāvāta, jo smagos gadījumos tā arī nedodot vēlamo efektu. Jautājums ir viens - ko darīt?

Atbilde: Atrast optimālo ārstēšanas shēmu ne vienmēr izdodas no pirmā piegājiena - dažkārt pozitīvs risinājums ir ilgs un neatlaidīgs pacienta un ārsta sadarbības rezultāts. Ārstēšana vienmēr ir vairāk vai mazāk individuāla - tas, kas palīdz vienam pacientam, otram ar tāda paša tipa galvassāpēm var nelīdzēt. Ir vajadzīgi apņēmība un pacietība.

Ir reizes, kad varbūt jāmeklē cita ārsta padoms un palīdzība. Iesakām doties uz konsultāciju pie kāda cita pieredzējuša un zinoša galvassāpju speciālista, piemēram, Latvijas Neirologu asociācijas Galvassāpju paneļa vadītājas dakteres Dainas Jēgeres, kura pieņem Vecmīlgrāvja slimnīcas Galvassāpju kabinetā (tālr. 7341 571).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!