Foto: Shutterstock

Mazumtirdzniecības apmērs Latvijā šā gada maijā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 6,9%, kas ir krietni straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie dati par 22 bloka dalībvalstīm.

Straujāks mazumtirdzniecības apmēra pieaugums maijā salīdzinājumā ar 2017.gada piekto mēnesi starp ES valstīm bijis vien Ungārijā (+7,7%) un Rumānijā (+7,1%). Nedaudz mazāks kāpums kā Latvijā fiksēts Bulgārijā (+6,2%), Lietuvā (+5,9%), kā arī Igaunijā un Portugālē (abās valstīs +5,2%).

Savukārt kritums šajā periodā fiksēts Austrijā (-0,2%), Beļģijā (-0,3%), Spānijā (-0,4%), Luksemburgā (-1,2%) un Ungārijā (-1,8%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums maijā, salīdzinot ar 2017.gada maiju, palielinājies kopumā par 2,3%, bet eirozonas valstīs - par 1,4%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs maijā ES pieauga par 0,3%, bet eirozonā tas saglabājies nemainīgs.

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Portugālē (+4,7%), Latvijā (+3,4%), Slovēnijā (+3,1%), kā arī Beļģijā un Igaunijā (abās valstīs +2,9%). Toties samazinājums bijis Spānijā un Polijā (abās valstīs -0,1%), Austrijā (-0,7%) un Vācijā (-2,1%). Lietuvā mazumtirdzniecība maijā mēneša salīdzinājumā pieauga par 0,2%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!