Foto: Publicitātes foto

"SEB banka" piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu – 3, 8 miljonus eiro – alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka "SG Capital Partners" pārvaldītajam nekustamo īpašumu fondam "SG Capital Partners Fund 1", portāls "Delfi" uzzināja bankā.

Bankas finansējums kopā ar "SG Capital Partners" līdzekļiem tiks izmantots biroju ēkas Rīgā, Brīvības ielā 39 iegādei.

Biroju ēka "Open Office", kas vēsturiski pazīstama arī kā "Sniķera nams", ir būvēta laikā no 1929. līdz 1931. gadam pēc slavenā latviešu arhitekta Eižena Laubes projekta Latvijas Universitātes profesora, ģenerāļa Pētera Sniķera vajadzībām, un tikusi pilnībā atjaunota 2008. gadā.

"SG Capital Partners" valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs sacīja, ka "iegādātais īpašums ļoti labi atbilst fonda svarīgākajiem kritērijiem – lieliska atrašanās vieta pilsētas centrā, stabila naudas plūsma fonda investoriem un atraktīvs kopējais investīciju ienesīgums, kas vairākkārt pārsniedz alternatīvas ieguldījumu iespējas ar zemu risku."

"SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts norāda, ka "SG Capital Partners" ir investēts arī Latvijā strādājošo iedzīvotāju uzkrātais pensiju kapitāls, tādēļ "šis darījums ir viens no piemēriem, kur Latvijas iedzīvotāju ilgtermiņa uzkrājumi tiek izvietoti Latvijas ekonomikā, kur tie var radīt papildus pievienoto vērtību. Tādēļ jo īpaši svarīgs ir "SG Capital Partners" fokuss uz ilgtspējīgām investīcijām, kas ilgtermiņā spēj nodrošināt pozitīvu finanšu rezultātu. Esam pārliecināti, ka šis projekts būs veiksmīgs un nesīs plānoto atdevi!"

Savā turpmākajā darbībā "SG Capital Partners" pievērsīs īpašu uzmanību ēkas ilgtspējas nodrošināšanai, uzlabojot tās energoefektivitāti, optimizējot resursu patēriņu, pilnveidojot darba vides komfortu un veicot ēkas BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikāciju. Ēkas pašreizējo nomnieku vidū ir apdrošināšanas kompānija "Gjensidige Baltic", kafejnīca "Caffeine" un zvērinātas revidentes I.Liepiņas birojs.

"SG Capital Partners Fund 1" ir pirmais ilgtspējīgais komerciālā nekustamā īpašuma fonds Baltijā. Ilgtspējīgas ēkas patērē mazāk resursu un enerģijas, tām ir zemākas uzturēšanas izmaksas, labāka investīciju atdeve, kā arī veselīgāka vide, kas sekmē darbinieku produktivitāti. Ēku ilgtspējas akreditācija (BREEAM, Green Building Council vai LifeCycle Standard) ir svarīga ne tikai nomniekiem, bet arī investoriem un tās nozīme nākotnē aizvien pieaugs.

"SG Capital Partners Fund 1" pārvalda SIA "SG Capital Partners AIFP", kas ir 2016. gadā Finanšu un kapitāla tirgus komisijā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks.

Tā mērķis ir piesaistīt institucionālo klientu līdzekļus un ieguldīt tos komerciālā nekustamā īpašuma jomā. "SG Capital Partners"pieder tā dibinātājiem partneriem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!