Foto: Scanpix

Eiropas Komisija nav akceptējusi pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" projektu, kas paredzēja par 8,7 miljoniem eiro galvaspilsētā ieviest viedās autostāvvietas, portālam "Delfi" apstiprināja uzņēmumā.

"Rīgas satiksmes" projekta finansēšanu no "Life" projektiem atvēlētajiem līdzekļiem neatbalstīja, jo tas nepiedāvāja gana inovatīvus risinājumus salīdzinājumā ar šobrīd esošo stāvvietu sistēmu, skaidro uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis, piebilstot, ka projektam trūkst pārrobežu tehnoloģiskās pārneses pievienotās vērtības.

Vēstīts, ka pērnā gada septembrī "Rīgas satiksme" nāca klajā ar ieceri iesaistīties Eiropas Komisijas projektā, par 8,7 miljoniem eiro paredzot uzstādīt 1000 viedās ierīces uz pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" apgaismes stabiem "A" un "B" stāvvietu zonās, kas ļautu mērīt satiksmes intensitāti, oglekļa dioksīda klātbūtni gaisā, kā arī pielāgot apgaismojuma intensitāti.

"Rīgas satiksmes" projekta ietvaros plānoja ieviest viedo autostāvvietu sistēmu Rīgas pilsētas centrā, kas ļautu autovadītājiem mobilajā aplikācijā atrast tuvāko brīvo stāvvietu

Projekta tāmi uzņēmums neprezentēja, jo projekts vispirms bija jāizskata Eiropas Komisijai. Savukārt citiem uzņēmumiem jau ir gatavs līdzīgs risinājums tam, ko caur projektu cerēja īstenot "Rīgas satiksme".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!