Foto: LETA

Alus darītava "Valmiermuižas alus" ir ieguldījusi 30 000 eiro jaunas tirgotavas ar terasi atvēršanā Siguldas pils dārzā, informēja Valmiermuižas alus" pārstāve Rūta Lapiņa.

Viņa atgādināja, ka saskaņā ar vēstures liecībām Livonijas ordeņa Siguldas pilī sendienās tika darīts alus, tāpēc "Valmiermuižas alus" ir iekārtojies ar tirdzniecības vietu Siguldas pils dārzā vēsturiskajā brūža namiņā.

"Iespēja izveidot "Valmiermuižas alus" vēstniecību Siguldā nāca negaidīti un to vēlējamies izmantot. Mūsu mērķis ir popularizēt Latvijā darīto alu pasaulē. Uzskatu, ka pirmais gads ir savā ziņā iesildīšanās," sacīja alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

Viņš piebilda, ka papildu tirgotavas ar terasi atklāšanai uzņēmums strādā arī pie idejas par vecā brūža namiņa atjaunošanu, kur iecerēts rīkot gardēžu tirdziņus un tematiskus kultūras vakarus. "Plānojam paplašināt piedāvājumu, lai vēstniecība būtu pievilcīga ne tikai vasaras mēnešos, bet arī zelta rudenī un ziemā. Līdz ar "Valmiermuižas" brūvējumu daudzveidību vēlamies iepazīstināt arī ar vietējiem ēdieniem," sacīja Ruņģis.

Alus darītavā arī informēja, ka alus darītava ir izbrūvējusi arī "Siguldas Ordeņa alu", kas ir klasisks, līdzsvarots tumšais lāgeris, nepasterizēts un filtrēts brūvējums.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Valmiermuižas alus" apgrozījums 2017. gadā bija 4,606 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 136 007 eiro.

"Valmiermuižas alus" reģistrēts 2005. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". Savukārt 60% "Valmiermuižas ieguldījumu fonda" daļu pieder Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenverwaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!