Foto: LETA

Elektroenerģijas ražotāja un tirgotāja AS "Latvenergo" pamatkapitāls palielināts par mazliet vairāk nekā 489 tūkstošiem eiro, un tagad tas ir 834,8 miljoni eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Līdz šim "Latvenergo" pamatkapitāls bija 834,3 miljoni eiro. Pamatkapitāla palielināšanas mērķis ir Latvijas valstij piederošu zemesgabalu un ēku ieguldīšana pamatkapitālā. Uzņēmuma pamatkapitāla palielināts, emitējot jaunas akcijas, kuras apmaksātas ar mantisko ieguldījumu – valsts īpašumu ar kopējo vērtību 489,1 tūkstotis eiro.

Līdz ar pamatkapitāla palielināšanu, veiktas izmaiņas arī "Latvenergo" statūtos. Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas pirmdien, 18. jūnijā.

"Latvenergo" dibināts 1991. gadā, un uzņēmums pilnībā pieder Latvijas valstij. "Latvenergo" 2017. gadā strādāja ar konsolidēto apgrozījumu 925,6 miljonu eiro apmērā. Koncerna peļņa pērn bija 322,0 miljoni eiro. Savukārt koncerna mātessabiedrības "Latvenergo" apgrozījums 2017. gadā bija 498,6 miljoni eiro, un tā peļņa pēc nodokļiem bija 150,9 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!