Foto: Publicitātes attēli
AS "ABLV Bank" līdzīpašnieks un bijušais valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis trešdien "atdos atslēgas" bankas likvidatoriem un pēc tam pievērsīsies nekustamo īpašumu un būvniecības biznesam – vadīs šajā jomā strādājošās bankas meitas kompānijas un turpinās "New Hanza" kvartāla projektu, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" sacīja Bernis.

"Es darbošos, lai maksimāli saglabātu to projektu, investorus," solīja Bernis. Tāpat viņš arī uzraudzīšot, lai "ABLV Bank" likvidācijas process būtu "maksimāli caurspīdīgs".

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisija otrdien atbalstīja "ABLV Bank" pašlikvidāciju.

"ABLV Bank" līdzīpašnieks Bernis kā patiesā labuma guvējs reģistrēts 56 uzņēmumos, tostarp gan "ABLV Bank", gan AS "New Hanza Capital", SIA "Vita Credit", SIA "Orto klīnika" un "Pillar" grupas uzņēmumos. Berņa biznesa partneris Oļegs Fiļs patiesā labuma guvēja statusu ieņem 35 uzņēmumos.

"New Hanza Capital" dibināta 2006. gadā. Tās darbības mērķis ir komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, ilgtspējīgi palielināt ienākumus no telpu nomas un nodrošināt īpašuma vērtības un kapitāla pieaugumu ilgtermiņā. Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir "VEF biroju" ēkas, "airBaltic" centrālais birojs "Lidostā "Rīga"", loģistikas centri Rīgā un Ķekavas novadā, kā arī citi īpašumi.

"New Hanza Capital" 2017. gadu noslēdzis ar 7,99 miljonu eiro peļņu pēc nodokļiem.

"ABLV Bank" likvidācijas dēļ tika apturētas 186,7 miljonu eiro investīcijas "Pillar" grupas attīstības projektos. "New Hanza" kvartālā plānotas biroju un dzīvojamās ēkas, plašizklaides centrs "Hanzas perons", parks "Hanzas dārzs", bērnudārzs, skola un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecība.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda (LLMMF) dibinātāji — mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, Bernis un Fiļs pieņēmuši lēmumu turpināt ieceri par muzeja veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!