Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Līdz šī gada beigām ''Draugiem Group'' uzņēmuma ''Printful'' Latvijas ražotnē plānots investēt kopumā 1,6 miljonus eiro, kā arī palielināt darbinieku skaitu, portālam "Delfi" pastāstīja ''Draugiem Group'' pārstāvis Jānis Palkavnieks.

AS ''Printful Latvia'' ražotnes, no kuras preces tiek eksportētas uz Eiropas un Āzijas tirgiem, ražošanas un tehnoloģiju attīstībā līdz šim ieguldīts 1,1 miljons eiro.

Ražotnē šobrīd strādā 19 speciālisti, bet līdz gada beigām plānots piesaistīt vēl 20 apdrukas, apģērbu, apavu un dizaina priekšmetu ražošanas speciālistus. Kopumā ''Printful Latvia'' šobrīd strādā 132 darbinieki – programmētāji, mārketinga profesionāļi, dizaineri, biznesa attīstības un pārdošanas speciālisti.

"Mēs esam lielākais latviešu uzņēmums ASV – mūsu pakalpojumus izvēlas 600 tūkstoši e-komercijas veikalu, un mūsu ambīcijas ir iegūt labas tirgus pozīcijas arī Eiropā un Āzijā. Attīstīt ražotni Latvijā ir ne tikai izdevīgi ģeogrāfiski, bet tas arī veicinās jaunu, tehnoloģiski attīstītu darbvietu radīšanu šuvējiem un ražošanas speciālistiem starptautiskā uzņēmumā," pauda ''Printful'' izpilddirektors Dāvis Siksnāns.

Uzņēmuma ''Printful Inc.'' meitas uzņēmums ''Printful Latvia'', kas nodrošina programmatūras risinājumu izstrādi, mārketinga, klientu atbalsta, tirgus izpētes, finanšu un arī ražošanas pakalpojumus, dibināts pērnā gada 13. februārī.

Uzņēmums pagājušajā gadā sasniedza 2,66 miljonu eiro lielu apgrozījumu un guva 797 tūkštošu eiro lielu peļņu. Tuvāko gadu laikā ''Printful Inc.'' plāno kļūt par pirmo Latvijas uzņēmumu, kas tiek kotēts ASV fondu biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!