Foto: LETA
Sabiedriskajā sektorā (valsts un pašvaldības iestādes) lielākie darba devēji ir izglītības un tieslietu, uzraudzības, palīdzības iestādes, liecina Valsts ieņēmumu dienesta apkopotā informācija.

Tā 2017. gadā Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta uzskaitē bijuši vairāk nekā 20 tūkstoši darbinieku, Daugavpils pilsētas izglītības lietu pārvaldē strādāja vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku. Arī lielākās universitātes Latvijā ir nozīmīgi darba devēji – Latvijas Universitātē pērn strādāja vidēji vairāk nekā trīs tūkstoši darbinieku, Rīgas Tehniskajā universitātē un Rīgas Stradiņa universitātē – katrā virs diviem tūkstošiem, Latvijas Lauksaimniecības universitātē – virs tūkstoša.

Otrs lielākais darba devējs sabiedriskajā sektorā ir Valsts policija ar 6,7 tūkstošiem darbinieku, trešais – Valsts ieņēmumu dienests – ar četriem tūkstošiem.

Visi lielākie darbi devēji pārstāv galvaspilsētu, protams, daudziem no tiem ir filiāles arī citās Latvijas pilsētās, tomēr tikai septītais lielākais darba devējs atrodas ārpus galvaspilsētas un tā ir Daugavpils pilsētas izglītības lietu pārvalde, kam 12. vietā seko Liepājas pilsētas izglītības lietu pārvalde, un 15. – Jelgavas pilsētas izglītības pārvalde.

Vērtējot pašas ministrijas, "viskuplākā" ir Ārlietu ministrija – vidēji 632 darbinieki pagājušā gadā, Finanšu ministrija – 438, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija – 341, Aizsardzības ministrija – 338, Zemkopības ministrija – 255 utt. Savukārt vismazāk darbinieku ir Veselības ministrijā – 131, Kultūras ministrijā – 139, Iekšlietu ministrijā – 146, Satiksmes ministrijā – 154.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!