Foto: AFP/Scanpix
Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums SIA "Exigen Services Latvia" pērn strādāja ar 11,78 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 49,5% un bija 676,91 tūkstoši eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā norādīts, ka kompānija pērn turpināja sniegt pakalpojumus valsts institūciju un privāto sabiedrību IT sistēmas attīstības jomā. Tāpat minēts, ka kompānijas 70% apgrozījumu pērn nodrošināja ieņēmumi par Latvijas klientiem sniegtajiem pakalpojumiem un pārdotajiem produktiem, savukārt atlikušos 30% nodrošināja ieņēmumi no ārvalstu klientiem sniegtajiem pakalpojumiem. Kā arī pērn kompānija turpināja attīstīt un uzlabot darbinieka darba apstākļus.

Uzņēmumā uzsver, ka 2018. gadā attīstības uzsvaru liks uz pasākumiem, kas nodrošinās kompānijas ilgtspējīgu darbību.

"Exigen Services Latvia" valdes priekšsēdētājs Māris Dreimanis norāda, ka ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, - IT nozares uzņēmumi nedrīkst stāvēt uz vietas, tāpēc aizvadītajā gadā veiktas nozīmīgas investīcijas pakalpojumu un tehnoloģiskās infrastruktūras pilnveidošanā.

"Parādoties arvien jaunām inovācijām, arī klientu vēlmes kļūst kompleksākas, tāpēc investīcijas saistītas ar jauno tehnoloģiju analizēšanu un sekojošu to aprobēšanu esošajās sistēmās, kā rezultātā gala lietotājs saņem iespējami labāko risinājumu. Viens no būtiskiem aspektiem bija globālās konkurētspējas jeb eksportspējas stiprināšana, kā ietvaros attīstījām biznesa inteliģences risinājumus un ar mākslīgo intelektu saistītus pakalpojumus," norāda Dreimanis.

"Šajā jomā tagad varam piedāvāt risinājumus gan publiskā, gan privātā mākonī, kas saistīti ar datu apstrādi – izmantojot sarežģītus algoritmus un mūsdienīgas mašīnmācīšanās pieejas. Kā piemērus varam minēt lielu rēķinu apjomu apmaksas prognozēšanu Latvijā, datorredzes izmantošanu ražošanas kvalitātes kontrolē Vācijā un analītiskā pārdošanas uzlabošana "bizness – biznesam" (B2B) segmentā Lielbritānijā," viņš tupina.

Tāpat aizvadītajā gadā pieaudzis ir darbinieku skaits – pērn aprīlī uzņēmums nodrošināja ar darbu 206 cilvēkus, bet šobrīd jau 280 speciālistus, turklāt pieejamas vēl 24 jaunas vakances. Tas ir fundamentāls pamats "Exigen Services Latvia" turpmākajai izaugsmei un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības nodrošināšanai. Apzināmies, ka uzņēmuma izaugsmes pamatā ir tieši darbinieki, tāpēc turpinām pilnveidot iekšējo infrastruktūru, lai radītu optimālu darba vidi. Varu tikai izteikt gandarījumu, ka apgrozījuma apmērs uz vienu darbinieku katru gadu ir pieaudzis. Tas liecina par pamatotu un jēgpilnu uzņēmuma kopējo stratēģiju, norādījis uzņēmuma vadītājs.

Kā vēstīts, IT uzņēmums "Exigen Services Latvia" dibināts 1995. gadā, un tā vienīgais akcionārs ir Bermudu salās reģistrētā "Return On Intelligence Ltd.".

IT uzņēmuma "Exigen Services Latvia" apgrozījums 2016. gadā bija 12,34 miljoni eiro, kas ir par 14,5% mazāk nekā 2015. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 1,34 miljoni eiro jeb par 11% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Kompānijas pamatdarbība ir klientu individuāli pasūtītu IT sistēmu izstrāde, ieviešana kā arī uzturēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!