Foto: LETA

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā sasniedzis lielākos peļņas un apgrozījuma rādītājus kopš uzņēmuma dibināšanas, tā apgrozījums pārsniedzis 700 miljonus eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

SIA "Maxima Latvija" apgrozījums 2017. gadā bija 723,05 miljoni eiro, savukārt peļņa pēc nodokļiem sasniedza 23,22 miljonus eiro. Salīdzinot ar 2016. gadu, mazumtirgotāja apgrozījums pieaudzis par 4,2%, savukārt tīrā peļņa divkāršojusies.

Uzņēmumam izdevies panākt apgrozījuma pieaugumu, galvenokārt uzlabojot iekšējos biznesa attīstības procesus. "Pirms vairākiem gadiem aizsāktie pārmaiņu procesi turpinājās arī šajā gadā, lielāku akcentu liekot uz biznesa procesu efektivizāciju un korporatīvās kultūras maiņu," sacīts SIA "Maxima Latvija" gada pārskatā. Uzņēmuma darbinieku skaits samazinājās par 262 darbiniekiem, pērn nodarbinot vidēji 7424 darbiniekus.

2017. gadā tirgotājs paplašināja savu tīklu, atverot trīs jaunus "Maxima" veikalus. Gada beigās tīklā darbojās 4 "Maxima XXX", 24 "Maxima XX" un 126 "Maxima X" veikali. Šogad uzņēmums plāno aktīvāk veikt esošo veikalu rekonstrukciju un turpināt jaunu veikalu atvēršanu.

Tirgotājs atzīmē, ka, iedzīvotāju ienākumiem palielinoties, pēdējos gados pieaudzis vidējais pirkuma grozs, un 2017. gads nebija izņēmums. Turklāt šāda tendence, visticamāk, turpināsies arī 2018. gadā. Tāpat strauji attīstās daudzi vidējie un mazākie veikalu tīkli, palielinot konkurenci nozarē.

SIA "Maxima Latvija" 2016. gadā bija ceturtais lielākais uzņēmums Latvijā pēc apgrozījuma un otrs lielākais mazumtirgotājs aiz SIA "Rimi Latvia", liecina "Lursoft" statistika. Tirgotāja apgrozījums 2016. gadā bija 693,79 miljoni eiro, un tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 12,00 miljoni eiro.

SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000. gadā, tās reģistrētais pamatkapitāls ir 4,9 miljoni eiro un vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrēta kompānija "Lincoln Land Erste B.V.", bet patiesā labuma guvējs ir Nerijus Numavičius.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!