Foto: LETA
Celtniecības, remontdarbu un sadzīves preču tirgotājam AS "Kesko Senukai Latvia" trešdien, 23. maijā, atcelts iepriekš piemērotais nodrošinājums, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja Oskara Muižnieka pieprasījumu uzņēmumam 21. maijā bija piemērots aizliegums samazināt vai palielināt pamatkapitāla lielumu, aizliegums reģistrēt jaunas komercķīlas, kā arī visa veida pārreģistrēšanas aizliegums.

Zvērinātais tiesu izpildītājs bija pieprasījis piemērot nodrošinājumu "Kesko Senukai Latvia" 16. maijā, bet jau nākamajā dienā 17. maijā iesniedza rīkojumu nodrošinājumu atcelt, jo uzņēmums esot nokārtojis saistības.

Jau iepriekš "Kesko Senukai Latvia" pārstāve portālam "Delfi" skaidroja, ka šā gada 16. maijā Muižnieks ir nosūtījis pieprasījumu par aizliegumu uz Uzņēmumu reģistru, savukārt jau 17. maijā uzņēmums ir izpildījis tiesu izpildītāja rīkojumu. Attiecīgi Muižnieks ir informējis Uzņēmumu reģistru, tomēr informācija par to vēl 22. maija vakarā netika parādījusies publiski. Jāatzīmē, ka "Kesko Senukai Latvia" pārstāve atteicās atklāt, par ko tika pieprasīts aizliegums.

"Kesko Senukai Latvia" dibināts 1996. gadā. Uzņēmums iepriekš bija pazīstams kā AS "Rautakesko, taču 2016. gadā "Kesko Senukai" no Skandināvijas akcionāra "Kesko Group" pārņēma "K-rauta" veikalu tīkla pārvaldi Latvijā un Igaunijā un uzņēmumu pārsauca par AS "Kesko Senukai Latvia".

2016. gadā AS "Kesko Senukai Latvia" apgrozījums bija 48,454 miljoni eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem un tie sasniedza 3,554 miljonus eiro. Tas nodarbināja 426 darbiniekus un tā kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 6,035 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!