Foto: DELFI
Latvijas zemeņu audzētājiem šogad ir cerības uz labāku ražu nekā pērn, pastāstīja Latvijas Augļkopju asociācijas (LAA) pārstāve Renāte Kajaka.

"Lielākie zemeņu audzētāji saka, ka pat pagājušajā gadā zemenes tik labi nav ziedējušas un dārzi tik labi neizskatījās, kā šogad. Izskatās, ka šogad zemeņu raža būs laba," sacīja Kajaka.

Vienlaikus viņa piebilda, ka daļai audzētāju zemeņu ražu varētu negatīvi ietekmēs sausums, ja tās netiek laistītas, jo nokrišņu līdz šim bijis par maz. "Ja dārzus nelaista, raža varētu samazināties sausuma dēļ. Taču citu faktoru, kas zemeņu ražu negatīvi ietekmētu, nav un tā solās būt laba. Izskatās, ka šis gads zemeņu audzētājiem būs labāks nekā pagājušais," teica Kajaka.

LAA pārstāve piebilda, ka līdz šim pirmās zemeņu ražas ievākuši tie Latvijas audzētāji, kas audzē zemenes tuneļa tipa segumos. Savukārt atklātā laukā audzētās zemenes vēl ir tikai ziedos un ienāksies kā parasti citus gadus ap Jāņiem.

Pēc Kajakas teiktā, arī kaitēkļi līdz šim nav aktivizējušies tādā mērā, lai apdraudētu potenciālo zemeņu ražu.

LAA apvieno aptuveni lielākos Latvijas augļkopjus. Organizācijas mērķis ir palīdzēt augļkopjiem aktīvi piedalīties viņiem labvēlīgas lauksaimniecības politikas veidošanā, kā arī meklēt iespējas, kur pārdot Latvijā saražotos augļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!