Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) turpina saskaņot "ABLV Bank" ierosināto pašlikvidācijas procesu, bet gaidāms, ka lēmums varētu sekot vēl šomēnes, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Šobrīd notiek saskaņošanas process. (...) FKTK teicis, ka ilgāk par maiju atbilde nebūs jāgaida," pauda Kučinskis.

"Ceru, ka vienošanās būs un pašlikvidācija stingrā uzraudzībā notiks. Esam normalizējuši maksātnespējas procesu, taču tas nenozīmē, ka aizkulisēs nav gaidoši cilvēki, kas gatavi aizņemt vecās vietas," teica Ministru prezidents.

Kā ziņots, "ABLV Bank" akcionāri lēmumu par kredītiestādes pašlikvidāciju pieņēma 26. februārī pēc tam, kad bankas darbību bija paralizējis ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) ierosinājums ieviest sankcijas pret "ABLV Bank" – liegt bankai izmantot ASV dolāru korespondentbanku pakalpojumus un tādējādi neļaut piekļūt ASV finanšu sistēmai.

"ABLV Bank" uzsver, ka pašlikvidācijas mērķis ir apmierināt visas klientu un kreditoru saistības pilnā apmērā.

Bankas pašlikvidācijas projekts 5. martā tika iesniegts Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, un komisija turpina to vērtēt.

"ABLV Bank" aicina FinCEN atsaukt un nevirzīt tālākai apstiprināšanai februāra vidū publiskoto un bankas darbību iznīcinošo ziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!