Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Maijā Latvijas banku sektora piesaistīto noguldījumu apmērs samazinājies par 50 miljoniem eiro, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apkopotie dati.

Maija pirmajā darba dienā, 2. maijā, noguldījumu kopapjoms bija 17,799 miljardi eiro, bet 10. maijā līdzekļu apmērs bija samazinājies līdz 17,749 miljardiem eiro.

Kopš 13. februāra, kad ASV Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls jeb FinCEN rosināja ieviest sankcijas pret "ABLV Bank" un Latvijā sākās intensīvāka vēršanās pret aizdomīgas izcelsmes naudas apkalpošanu, līdz 10. maijam noguldījumu kopējais apmērs samazinājies par 2,768 miljardiem eiro jeb par 13,5%.

FKTK vērš uzmanību, ka vietējo klientu noguldījumu apmērs saglabājas stabils, bet ārvalstu klientu noguldījumu samazinājums ir pakāpenisks un norit kontrolēti.

Pēc riskanto čaulas kompāniju izslaucīšanas kopējais nerezidentu noguldījumu apmērs Latvijas banku sektorā samazināsies līdz apmēram četriem miljardiem eiro, rēķina Latvijas banku uzraudzības iestāde. Precīzākus datus par to, kā banku darbību ietekmējusi čaulas veidojumu apkalpošanas ierobežošana, FKTK sola jūnija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!