Foto: LETA

ASV informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Cognizant" centrs Rīgā nodarbinās 300 cilvēkus, kā arī prioritāri strādās pie uzņēmuma atpazīstamības, centrā atklāšanas pasākumā sacīja "Cognizant" vadītājs Latvijā Kims Leandersons.

Leandersons informēja, ka uzņēmuma galvenā joma būs telekomunikācija.

Viņš norādīja, ka patlaban kompānija strādās pie automatizācijas, optimizācijas un pakāpeniskas izaugsmes, pieņemot jaunus darbiniekus. "Tāpat mums ir svarīgi piesaistīt jaunus klientus, lai gūtu atpazīstamību tirgū kā zīmolam," sacīja Leandersons.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens pauda pārliecību, ka "Cognizant" centrs pilnveidos Latvijas IT un ekonomikas segmentu. "Arī valsts pārvaldē ir nepieciešams šāda centra atbalsts, tāpēc kā tās pārstāvis aicinu "Cognizant" speciālistus veidot sadarbību un kopā pilnveidot arī valsts pārvaldes bloku," sacīja Ašeradens.

Viņš atzīmēja, ka globālā biznesa attīstība ir svarīga, jo arī Latvijai ir nepieciešams spējīgs biznesa partneris, kas veicinās biznesa jomu.

"Cognizant Europe" viceprezidents, telekomunikāciju, mediju un izklaides vadītājs Taruns Anands atzīmēja, ka 2008.gadā tika atvērts centrs Budapeštā, pirms diviem gadiem Lietuvā, bet nu jau centrs ir arī Latvijā, Rīgā. "Centrs būs nozīmīgs posms Eiropas sadarbības partneriem, jo mums, "Cognizant" pārstāvjiem, ir svarīgi, lai sadarbība notiktu pēc iespējas efektīvāk," atzīmēja Anands.

Viņš papildināja, ka centra mērķis ir pilnveidot un attīstīt biznesa talantus, lai tie būtu pienesums valsts ekonomikai un klienti būtu konkurētspējīgi tirgū.

"Cognizant" Baltijas operāciju vadītājs Edvins Kreigtons norādīja, ka "Cognizant" ir svarīgi ieguldīt tā darbiniekos, lai tie būtu efektīvi palīgi klientiem. "Mēs esam priecīgi, ka 2017.gadā bijām nominēti kā labākais darba devējs, tāpēc ceram, ka šādu atzinību spēsim realizēt arī Rīgā," sacīja Kreigtons.

IT uzņēmums "Cognizant" dibināts 1994.gadā un pērn uzņēmuma ienākumi bija 14,81 miljardi ASV dolāri (24,7 miljardi eiro). "Cognizant" pieder vairāk kā 100 attīstības un piegādes centri pasaulē, tostarp viens no centriem atrodas Lietuvā.

"Cognizant" ir starptautiska ASV kompānija, kas nodrošina informācijas tehnoloģiju, konsultāciju un biznesa procesu ārpakalpojumus. Tāpat kompānija nodarbojas ar klientu biznesa stiprināšanu, lai veicinātu to izaugsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!