Foto: DELFI
Akustisko sistēmu ražotāju "VEF Radiotehnika RRR" turpmāk vadīs Ēriks Ertmanis, stājoties līdzšinējā ilggadīgā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Eduarda Maļejeva vietā, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja maiņa notikusi 27. aprīlī.

Uzņēmuma valdē iecelta arī līdzšinējā "VEF Radiotehnika RRR" padomes priekšsēdētāja vietniece un galvenā grāmatvede Olga Romaņko. Viņas īpašumā nav uzņēmuma balsstiesīgās akcijas, teikts paziņojumā biržai.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Maļejevs "VEF Radiotehnika RRR" valdes priekšsēdētāja amatā strādāja kopš 1998. gada.

Ertmanis "VEF Radiotehnika RRR" valdē darbojas kopš 2012. gada.

Kā ziņots, "VEF Radiotehnika RRR" pagājušajā gadā strādāja ar 788 941 eiro apgrozījumu, kas ir par 19,5% mazāk nekā 2016.gadā, taču uzņēmums guvis peļņu 1,225 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Uzņēmuma peļņa pērn gūta galvenokārt no kreditoru parādu norakstīšanas pēc "VEF Radiotehnika RRR" tiesiskās aizsardzības procesa pabeigšanas.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā arī atzīmēts, ka galvenie "VEF Radiotehnika RRR" pamatdarbības veidi bija nekustamā īpašuma iznomāšana un akustisko sistēmu ražošana, to korpusu iepirkšana un realizācija. Jauni pamatdarbības veidi pērn netika apgūti. "VEF Radiotehnika RRR" pērn saražoja pasūtījumus, kuri tiek nosūtīti pasūtītājiem ārvalstīs, tajā skaitā Polijā, Ungārijā, Itālijā, Krievijā, Igaunijā un citās pasaules valstīs. Nākotnē uzņēmums plāno atjaunot akustisko sistēmu un to korpusu izstrādāšanu, ražošanas organizēšanu un realizāciju.

"VEF Radiotehnika RRR" akcionāri ārkārtas sapulcē šī gada janvārī nolēma samazināt kompānijas pamatkapitālu par 3,314 miljoniem eiro. Pamatkapitāla samazināšana veikta, samazinot uzņēmuma akcijas nominālvērtību no 1,4 eiro līdz 0,1 eiro par akciju. Samazināšanas iemesls ir nepieciešamība segt "VEF Radiotehnika RRR" uzkrātos iepriekšējo gadu zaudējumus, uzlabot bilanci, kas ļaus iespēju uzņēmumam piedalīties Eiropas finansējumos ražošanas attīstīšanā. Kopumā pamatkapitāla samazināšana ļaus segt "VEF Radiotehnika RRR" zaudējumus 3 313 809 eiro apmērā. Pēc pamatkapitāla samazināšanas tas ir palicis 254 908,40 eiro.

"VEF Radiotehnikas RRR" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!