Foto: Publicitātes foto

SIA "Circle K Latvia" iesniegusi sūdzību par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) degvielas iepirkuma rezultātiem, un sūdzību patlaban vērtē Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB), informēja RS pārstāve Baiba Bartaševiča.

Iepirkums tika izsludināts, lai noskaidrotu dienesta, saimnieciskā un nomas transporta degvielas piegādātāju. Līgumu plānots noslēgt uz diviem gadiem ar paredzamo piegādes apjomu 500 000 litri. Šajā iepirkumā uzvarēja degvielas kompānija "Neste", taču "Circle K" apstrīdējusi konkursa rezultātus.

""Circle K" iesniedza konkursā savu piedāvājumu, taču pēc tam iesniedza precizētu piedāvājuma versiju, kas būtiski atšķīrās no sākotnējās. Atkārtoti iesniegtais piedāvājums tika traktēts kā jauns, un, pamatojoties uz Publisko iepirkumu likumu, kas paredz piegādātāju brīvu konkurenci, kā arī vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi pret citiem pretendentiem, mēs šo piedāvājumu nevērtējām, jo tā būtība bija ievērojami mainīta," skaidroja Bartaševiča.

Turpmākais iepirkuma process būs atkarīgs no IUB vērtējuma, un uzņēmums ir gatavs rīkoties pēc biroja norādēm. Ja būs nepieciešams, tikšot sludināts jauns iepirkums.

Līdzšinējais RS dienesta, saimnieciskā un nomas transporta degvielas piegādātājs bija SIA "Neste", un līdz sūdzības izskatīšanas rezultātiem spēkā būs esošais iepirkuma līgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!