Foto: DELFI

Multifunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" būvniecības darbus plānots pabeigt 2019. gada janvārī, portālam "Delfi" pastāstīja tirdzniecības centra "Akropole" pārstāve Agne Araka-Innus.

Pagaidām netiek precizēts, kad plānots atklāt tirdzniecības centru.

Taujāta par to, vai biroja ēka tiks atvērta reizē ar "Akropoli", uzņēmuma pārstāve atzīmēja, ka pašlaik nav zināms tās atklāšanas datums.

"Viss atkarīgs no būvdarbu norises gaitas, jo gan pats tirdzniecības centrs, gan biroja ēka ir apjomīgi un sarežģīti projekti," norādīja Araka-Innus.

Jau ziņots, ka 2015. gada nogalē Rīgas pilsētas būvvalde apstiprināja tirdzniecības centra ''Akropole'' būvniecību, nākamā gada 13. septembrī tika apstiprinātas Rīgas pilsētas Būvvaldes tehniskā projekta izmaiņas.

Sākotnēji kompleksa būvniecību bijušās Rīgas porcelāna rūpnīcas (iepriekš M. S. Kuzņecova porcelāna rūpnīcas) teritorijā Ķengaragā bija plānots sākt 2008. gada beigās, bet atklāšana bija ieplānota līdz 2010. gada beigām. Vēlāk ekonomiskās situācijas dēļ būvniecības termiņi tika mainīti.

Jau 2017. gada 8. decembrī tika parakstīts viens no vērienīgākajiem Latvijā noslēgtajiem finanšu darījumiem, "SEB banka" piešķīra 106,5 miljons eiro ilgtermiņa aizdevumu "Akropoles" būvniecībai. Savukārt jau 2018. gada maijā tika pabeigti apjomīgākie ēkas konstrukciju darbi un 3. maijā tika svinēti spāru svētki.

Tirdzniecības centra kopējā platība sasniegs apmēram 98 tūkstošus kvadrātmetru. No tiem 90 tūkstoši kvadrātmetru paredzēti tirdzniecībai, bet deviņi tūkstoši – biroju telpām. Akropoles apmeklētājiem būs pieejams arī kinoteātris, tostarp IMAX kino, slidotava, boulings, sporta zāle, īpaša izklaides zona, restorāni, kā arī vairāk nekā 220 modes un dzīvesstila veikali.

Projekta ģenerāluzņēmējs ir būvniecības uzņēmums SIA "Merks". kā "Merks" partneris piesaistīts Lietuvas uzņēmums "Mitnija" UAB, kurš iepriekš ir veicis "Akropolis" tirdzniecības centru būvdarbus Viļņā, Kauņā un Klaipēdā. "Akropole" ēkas tehnisko projektu ir izstrādājis arhitektu birojs "Sarma & Norde arhitekti", bet projekta tehnisko uzraudzību nodrošina uzņēmums SIA "Būvuzraugi LV".

Projekta realizētājs "Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!