Foto: LETA
"Rietumu bankas" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts līdzšinējais bankas valdes loceklis Rolfs Fulss, pavēstīja bankā.

Bankā informēja, ka otrdien, 24.aprīlī, "Rietumu bankas" padomes sēdē pieņemts lēmums par izmaiņām valdē, tostarp valdes sastāvs ir samazināts - tajā ir iekļauti pieci no astoņiem iepriekšējās valdes locekļiem.

"Rietumu bankas" valdes priekšsēdētāja vietnieku amatos iecelti Ruslans Stecjuks un Iļja Suharenko, bet valdes locekļu amatos - Natālija Ignatjeva un Jeļena Buraja.

Savukārt "Rietumu bankas" iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Pankovs turpinās darbu bankā un uzraudzīs virkni stratēģisku darbības virzienu.

"Izmaiņas menedžmenta sastāva ir loģiska mūsu transformācijas programmas daļa. Banka pārskata savu stratēģiju un kļūst kompaktāka un elastīgāka - pateicoties tam mēs varēsim ātrāk un efektīvāk pārveidoties un realizēt jaunas biznesa idejas. Visi jaunās valdes locekļi ir augstas klases speciālisti un pieredzējuši "Rietumu bankas" darbinieki. Esmu pārliecināts, ka viņu profesionālisms palīdzēs mums virzīties uz priekšu ar maksimālu atdevi," sacīja "Rietumu bankas" padomes priekšsēdētāja vietnieks Arkādijs Suharenko.

Bankā atzīmēja, ka iepriekšējos gados Fulss uzraudzīja finanšu plānošanas un kontroles jautājumus, tehnoloģiju attīstību, korespondentu attiecības, resursu pārvaldi, ka arī vairākas jomas, kas saistītas ar klientu apkalpošanu - tādās kā kreditēšana un brīvo līdzekļu pārvaldīšana.

Līdz šim "Rietumu bankas" valdē strādāja Pankovs, Buraja, Fulss, Ignatjeva, Stecjuks, Suharenko, kā arī Aleksandrs Vološins un Nataļja Perhova.

Ziņots, ka "Rietumu banka" pagājušajā gadā strādāja ar peļņu 33,034 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,4 reizes mazāk nekā 2016.gadā, bet bankas grupas peļņa samazinājās 2,5 reizes un bija 33,494 miljoni eiro. Revidentu atzinumu banka plāno saņemt aprīlī.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" 2017.gada beigās bija piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!