Foto: LETA

Pirmdien AS "ABLV Bank" ārkārtas akcionāru sapulcē par ceturto bankas likvidatoru tika ievēlēta zvērināta advokāte Eva Berlaus, portālu "Delfi" informēja bankas pārstāvis Artūrs Eglītis.

Berlaus ir "Sorainen" Latvijas biroja vadošā partnere, zvērināta advokāte un vada korporatīvo konsultāciju un uzņēmumu apvienošanas un iegādes (M&A) prakses grupu, kas ietver korporatīvo konsultāciju, darba tiesību, investīciju veicināšanas, M&A, privātā kapitāla un privatizācijas prakses.

Likvidatoru komandā Berlaus strādās kopā ar jau iepriekš bankas akcionāru pilnsapulcē apstiprinātajiem likvidatoriem zvērinātu advokātu un maksātnespējas administratoru Elviju Vēberu, nekustamā īpašuma un finanšu ekspertu Andri Kovaļčuku, kā arī korporatīvo finanšu ekspertu Arvīdu Kostomārovu. Likvidatoru atbalstam un likvidācijas procesa uzraudzībai banka plāno piesaistīt arī starptautisku auditorkompāniju.

Kā ziņots, "ABLV Bank" akcionāri lēmumu par kredītiestādes pašlikvidāciju pieņēma 26. februārī pēc tam, kad bankas darbību bija paralizējis ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) ierosinājums ieviest sankcijas pret "ABLV Bank" - liegt bankai izmantot ASV dolāru korespondentbanku pakalpojumus un tādējādi neļaut piekļūt ASV finanšu sistēmai.

"ABLV Bank" uzsver, ka pašlikvidācijas mērķis ir apmierināt visas klientu un kreditoru saistības pilnā apmērā.

Bankas pašlikvidācijas projekts 5. martā tika iesniegts Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, un komisija turpina to vērtēt.

"ABLV Bank" aicina FinCEN atsaukt un nevirzīt tālākai apstiprināšanai februāra vidū publiskoto un bankas darbību iznīcinošo ziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!