Foto: LETA
Privatizācijas aģentūras meitasuzņēmums SIA "FeLM" paziņojis maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespējas procesa administratorei par elektrotēraudkausēšanas ceha kustamās un nekustamās mantas kā lietu kopības paturēšanu sev pēc tam, kad administratora rīkotā minētās mantas izsole tika atzīta par nenotikušu.

Šāds solis sperts, izmantojot nodrošinātā kreditora procesuālās tiesības, paziņojumā medijiem informē Privatizācijas aģentūra.

Pēc tiesas lēmuma spēkā stāšanās par nenotikušās izsoles akta apstiprināšanu un īpašuma tiesību nostiprināšanas "FeLM" plāno atsavināt elektrotēraudkausēšanas ceha kustamo un nekustamo mantu kā lietu kopību publiskā izsolē, aicinot tajā piedalīties gan tos uzņēmumus, kas pēdējā gada laikā ir izrādījuši interesi iegādāties minēto objektu, gan arī citus potenciālos pircējus.

Par publiskās izsoles laiku un vietu "FeLM" paziņos publiski pēc īpašuma tiesību iegūšanas uz atsavināmo objektu.

Jau ziņots, ka "KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu tika pasludināts 2016. gada septembrī.

"LNT Ziņas" iepriekš vēstīja, ka "KVV Liepājas metalurga" administratore Vita Dika vairs neredz iespēju uzņēmumu pārdot kā vienotu veselumu. Tādējādi noraidīts Lielbritānijas uzņēmuma "British Steel" izteiktais piedāvājums iegādāties metalurgu. Dika neredz nopietnu juridisku pamatojumu, lai apturētu iepriekš notikušās un pašlaik izsludinātās "KVV Liepājas metalurgs" mantas izsoles.

"British Steel" vēstuli par ieceri iegādāties uzņēmumu Dika saņēmusi e–pastā. Šī iemesla dēļ to nevarot uzskatīt par nopietnu piedāvājumu.

Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH" 20. martā uzvarēja "KVV Liepājas metalurga" velmētavas ceha kustamās mantas izsolē ar piedāvāto cenu 1,57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 1,9 miljoni eiro ar PVN.

Savukārt 28. martā "KVV Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas ceha un tajā esošās kustamās mantas - elektrotēraudkausēšanas krāsns - elektroniskā izsole atzīta par nenotikušu, jo tajā nepieteicās neviens pretendents. Elektrotēraudkausēšanas ceha un iekārtu kā lietu kopības pirmās izsoles sākumcena bija noteikta 5,35 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!