Foto: Publicitātes foto
Piektdien uzņēmums "Flickr" izziņojis, ka piekritis darījumam, lai pārietu "Smugmug" īpašumā, tādējādi apvienojot divas fotogrāfu kopienas zem viena īpašnieka. Vismaz pagaidām jaunais īpašnieks neplāno integrēt "Flickr" saturu savā sistēmā un sola ļaut tai turpināt attīstīties kā atsevišķai platformai.

"Flickr" vietne fotogrāfiem tika radīta 2004. gadā un jau gadu vēlāk to pārpirka tā laika interneta milzis "Yahoo", kas pēdējos gados pats piedzīvojis būtiskas pārmaiņas. Pēc "Yahoo" pārdošanas "Verizon", "Flickr" liktenis palika "gaisā karājoties".

"Smugmug" darbojas jau vairāk nekā 15 gadus. Tas līdzīgi kā "Flickr" ļauj fotogrāfiem izvietot tiešsaistē savas fotogrāfijas publiskai izrādīšanai vai vienkārši arhīvam, par ko uzņēmums prasa ikmēneša abonentmaksu. "Flickr" lielākoties pieejams bez maksas, taču par papildus ikgadējo abonentmaksu piedāvā "Pro" versiju ar neierobežotu atmiņas diska vietu. Bezmaksas lietotājiem "Flickr" piedāvā 1 terabaitu diska vietas, kas ir lielākais bezmaksas apjoms foto glabāšanai. Pagaidām nav zināms, vai jaunie īpašnieki saglabās šo iespēju, kas daudziem ļauj vienkāršoti un bez maksas uzglabāt savu foto rezerves kopijas.

"Flickr" ir arī lielākā "Creative commons" licencētu foto krātuve pasaulē. Daudzi lietotāji ielādējot bildes "Flickr", atļauj tās izmantot citiem ar kādu no "CC" licencēm. Jaunie īpašnieki sola, ka šo sistēmu saglabās un attīstīs.

Lietotāju atsauksmes pagaidām ir dažādas. Bieži vien uzņēmumi pēc pārpirkšanas tiek likvidēti, kas daudzus dara bažīgus arī šajā situācijā. Tomēr citi uz "Smugmug" un "Flickr" apvienošanos skatās optimistiski, jo pēc ilgiem laikiem "Flickr" atkal ir atgriezies pie tādiem īpašniekiem, kam darbs ar fotogrāfiem un fotogrāfijām ir primārais bizness.

Darījuma summa šobrīd netiek atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!