Foto: Publicitātes foto
SIA ''Vastint Latvia'' pabeigusi Rīgas vēsturiskajā centrā esošā Magdelēnas kvartāla pirmās kārtas būvniecību, kuras ietvaros uzbūvētas divas dzīvojamās ēkas ar 116 dzīvokļiem, kā arī sākta dzīvokļu tirdzniecība, portālu "Delfi" informēja projekta pārstāve Inese Tauriņa.

2,5 hektārus plašais kvartāls tiek veidots pilnībā no jauna, radot vietu, kur dzīvot, strādāt un atpūsties. Kvartāls atrodas klusajā centrā starp Antonijas, E.Melngaiļa un Strēlnieku ielu.

Pirmās kārtas ietvaros uzbūvētas divas dzīvojamās ēkas ar 116 dzīvokļiem, tai skaitā ar septiņām ''Dzīvo-Strādā'' vienībām, kur ar kāpnēm apvienota dzīvojamā daļa ēkas otrajā stāvā un darba zona ēkas pirmajā stāvā, trim dažāda lieluma komerctelpām, autostāvvietu 73 automašīnām un sešām garāžām.

Foto: Publicitātes foto

Kopumā kvartālā paredzēts izbūvēt 300 dzīvokļu, 16 500 kvadrātmetru biroju telpu un 4 500 kvadrātmetru komerctelpu. Kvartāla idejas un pirmo ēku projekta autors Gatis Didrihsons un arhitekts Ansis Klīdzējs atzīst: "Radīt jaunu apbūvi Rīgas vēsturiskajā centrā ir patiess izaicinājums visām projektā iesaistītajām pusēm – apzinoties un apvienojot gan apkārt esošās apbūves kultūrvēsturisko vērtību, gan arī mūsdienu prasības modernai pilsētas dzīvei. Mums ir prieks redzēt un piedzīvot, kā Magdelēnas kvartāls no idejām un skicēm pārtop mūsdienīgā dzīvojamajā vidē."

Starp abām ēkām ir izveidots 2000 kvadrātmetru plašs un no automašīnām brīvs zaļš dārzs. Iedzīvotājiem ir pieejams rotaļu laukums bērniem un vieta sporta aktivitātēm. Privāto ārtelpu veido sešus līdz deviņus kvadrātmetrus lieli balkoni un līdz pat 23 kvadrātmetru plašas terases.

Projekta pārstāvji norāda, ka dzīvokļi ir gaiši un plaši – to nodrošina lielie logi, kas vairumam dzīvokļu vērsti uz abām ēkas pusēm, kā arī 2,95 metru augstie griesti. Savukārt dzīvokļu plānojumi ļauj izvietot vairāk funkciju mazāk kvadrātmetros.

Magdelēnas kvartāla attīstītājs ir SIA "Vastint Latvia". Pirmās kārtas ēku un telpu interjera autors– Gatis Didrihsons no SIA "Didrihsons arhitekti", bet ģenerāluzņēmējs – SIA "Merks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!