Foto: Shutterstock
Lauksaimnieku pieteikšanās aktivitāte platību maksājumiem līdz šim vērtējama kā vidēja, ceturtdien žurnālistiem sacīja Lauku atbalsta dienesta (LAD) pārstāvis Indulis Āboliņš.

Viņš teica, ka līdz šim platību maksājumiem saņemti 4000 pieteikumu, bet kopumā platību maksājumiem provizoriski LAD šogad varētu saņemt 59 000 pieteikumu.

Pēc Āboliņa minētā, līdz šim aktivitāte, piesakoties platību maksājumiem, bijusi vidēja, jo daudziem lauksaimniekiem vēl nav skaidrs, kuras platības varēs pieteikt.

LAD pārstāvis arī uzsvēra, ka platību maksājumu iesniegumu pieņemšanas laikā dienests organizē klātienes konsultācijas pagastu centros, lai palīdzētu klientiem aizpildīt pieteikumus elektroniski.

Jau ziņots, ka no 11.aprīļa līdz 22.maijam var pieteikties platību maksājumiem, iesniedzot Vienoto iesniegumu elektroniski LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS). Pēdējā diena, kad atbalsta maksājumiem varēs pieteikties ar kavējuma sankciju, ir 15.jūnijs. Jāņem gan vērā, ka par katru nokavēto darba dienu atbalsta apmēram tiks piemērots 1% samazinājums.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!