Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Telekomunikāciju kompānija "Telia Company" par reģionālo vadītāju Latvijā ir iecēlusi Kenetu Rodni, kurš turpmāk atbildēs par uzņēmumiem "Telia Latvija", LMT, "Lattelecom" un par sadarbību ar Latvijas valdību. Atbilstošas izmaiņas veiktas arī "Telia Company" pārstāvniecībā LMT padomē, portālu "Delfi" informē Sabiedrisko attiecību aģentūras "Mediju tilts" pārstāvis Miks Lūsis.

Pēc "Telia Company" korporatīvo holdingu struktūrvienības likvidēšanas, atbildība par darbību Latvijā tika nodota prezidenta biroja, stratēģijas un apvienotā nodrošinājuma struktūrvienības vadītājai Ingridai Stenmarkai, kura būs Rodnes tiešā priekšniece, skaidro uzņēmums.

"Ņemot vērā 2017. gada novembrī Latvijas valdības pieņemto lēmumu saglabāt esošo LMT un "Lattelecom" struktūru, mēs skatāmies, kā vislabāk realizēt "Telia Company" stratēģiju Latvijas kontekstā. Mūsu uzmanības centrā ir darbs ar otru akcionāru, lai uzlabotu divu uzņēmumu korporatīvo vadību atbilstoši viņu vīzijai un stratēģijai un veicinātu digitalizācijas potenciāla stiprināšanu Latvijā," skaidro Stenmarka.

"Vēlos sadarboties ar visām ieinteresētajām personām, lai uzlabotu uzņēmumu pakalpojumu piedāvājumu un veicinātu digitalizācijas un inovāciju programmu Latvijas tirgū. Ir liels potenciāls jaunu pakalpojumu izstrādei tādās jomās kā lietu internets, datu analītika un jaunie mediji," atzīst Rodne.

Uzņēmums atgādina, ka līdz janvārim Rodne pildīja izpilddirektora pienākumus "Telia Company" meitasuzņēmumā "Azercell", kas tika pārdots 2018. gada martā. Savas 17 gadus ilgās karjeras laikā "Telia Company" Rodne ieņēmis vairākus amatus, tajā skaitā pārstāvējis "Telia Company" struktūrvienību padomēs Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Līdztekus reģionālā vadītāja amatam Latvijā, Rodne ir iecelts arī par jauno LMT padomes priekšsēdētāju, atklāj kompānija. "Telia Company" ir veikusi arī vairākas izmaiņas tās pārstāvniecībā LMT padomē. Pārējie "Telia Company" pārstāvji būs Klāss Nīkanders, Sami Hāvisto un Giedre Kaminskaite-Saltersa.

"Telia Company" skaidro, ka pārstāvniecība "Lattelecom" padomē paliek nemainīga – padomes priekšsēdētāja vietnieks Dans Strombergs, padomes locekļi Hannu-Matti Makinens un Johans Andersons. "Telia Company" tieši un netieši pieder ap 60% LMT akciju. "Telia Latvija" ir meitasuzņēmums, kas pilnībā pieder "Telia Company".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!