Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijā lielākais automašīnu ražotājs "Jaguar Land Rover" grasās samazināt darbinieku skaitu par aptuveni 1000, vēsta "CNN Money".

Kompānija šobrīd darba vietas nodrošina apmēram 40 000 Lielbritānijas iedzīvotāju, kuri ik gadu saražo vairāk nekā 500 000 automašīnas.

Samazināt darba vietu skaitu kompānija plāno Birmingemā. Tam par iemeslu "Jaguar Land Rover" min lielo pārdošanas kritumu. Šī gada martā, salīdzinot ar pērn iespēto, kompānijas pārdošanas apjoms Lielbritānijā bijis par 26% mazāks.

Izmaiņas automobiļu tirdzniecībā "Jaguar Land Rover" skaidro ar inflāciju, kas radusies "Brexit" referenduma dēļ. Kompānija arī papildina, ka "Brexit" redz kā lielu draudu automašīnu ražošanas industrijai nākotnē. "CNN Money" atgādina, ka jau gada sākumā "Jaguar Land Rover" īpašnieks Ralfs Spets intervijā ar "Reuters" atklāja, ka "Brexit" kompānijai ir "liels izaicinājums".

"Jaguar Land Rover" medijiem atklāja, ka ne tikai Lielbritānijā, bet arī citviet Eiropā novērojams viņu ražoto automašīnu pieprasījuma samazinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!