Foto: DELFI

Rīgas domes opozicionārs Viesturs Zeps (LA) sagatavojis priekšlikumu nākamajā Pilsētas attīstības komitejas sēdē iekļaut jautājumu par āra kafejnīcu un terašu izvietošanu galvaspilsētā.

Deputāts vēstulē skaidro, ka 2016. gada aprīlī pieņemtie Ministru kabineta noteikumi par ugunsdrošību "būtiski ierobežo vasaras āra kafejnīcu un terašu izvietošanu Rīgā, īpaši Vecrīgā".

Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 16. aprīlī, sēdē lems par šī jautājuma iekļaušanu dienaskārtībā.

Zeps ierosinājis uz sēdi kā ziņotāju uzaicināt Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu, kā arī pārstāvjus no Satiksmes departamenta, kas ir iesaistīti atļauju saskaņojumu izskatīšanā.

"Ugunsdrošības noteikumi" paredz, ka ceļi un piebrauktuves pie ēkām jāuztur tā, lai ugunsdzēsības automobiļiem nebūtu traucēta piekļuve pie ēkām un būvēm.

Latvijas Restorānu biedrība atklātā vēstulē norādījusi, ka šie noteikumi vairākiem kafejnīcu īpašniekiem lieguši atvērt āra terases. Biedrība aicinājusi veikt grozījumus 2016. gadā pieņemtajos Ministru kabineta noteikumos, nosakot restorāniem pārejas periodu, lai "uzņēmēji varētu pielāgoties un viņiem netiktu liegta ielu tirdzniecība un vasaras terašu ierīkošana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!