Foto: Pixabay
Ogu un augļu pārstrādes uzņēmums "Puratos Latvia" plāno ieguldīt 297 474 eiro ražošanas telpu pārbūvē, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

"Puratos Latvia" vadītājs Aigars Balodis teica, ka attiecīgās investīcijas ir papildu ieguldījumi kopumā divu miljonu eiro vērtajā projektā, kas paredz iegādāties jaunu ražošanas iekārtu. Tās uzstādīšanai nepieciešamas izmaiņas esošajās telpās.

Viņš piebilda, ka uzņēmuma mērķos ietilpst arī apgūt jaunus tirgus, un veiksmīgi turpināt darbu, taču citi lielāki investīciju projekti šogad nav plānoti.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā teikts, ka ražošanas telpas iecerēts pārbūvēt līdz 2019. gada 1. februārim, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Pretendenti savus piedāvājumus iepirkumu konkursā var iesniegt līdz šā gada 30. aprīlim, pulksten 17.

Jau vēstīts, ka "Puratos Latvia" jaunā ražošanas iekārtā augļu un ogu piedevu ražošanai plāno investēt līdz diviem miljoniem eiro.

Balodis pagājušā gada nogalē teica, ka jaunā, modernā ražošanas iekārta palielinās kompānijas ražošanas jaudas 20-25% un dos iespēju kompānijai attīstīties eksporta tirgos, kā arī palielināt ne tikai produktu ražošanas jaudas, bet arī paaugstināt kvalitāti.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Puratos Latvia" 2016. gadā strādāja ar 22,151 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% vairāk nekā 2015. gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 2,8% un bija 672 467 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1994. gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 659 350 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. "Puratos Latvia" nosaukums līdz 2012. gada augustam bija "Pure Food".

2011. gada 27. aprīlī uzņēmuma īpašnieks Pēteris Žimants paziņoja par uzņēmuma pārdošanu Beļģijas privāta kapitāla uzņēmumam "Puratos Group NV". "Puratos Group NV" ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas gatavo izejvielas maizes ražotāju, kafijas un šokolādes industrijas uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!