Foto: Publicitātes foto
"SEB banka" piešķīrusi 4,75 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu Skandināvijas privāto investīciju grupā "Nordic and Baltic Property Group" ("NBP Group") ietilpstošajai kompānijai "Telegraph Offices" biroju ēkas rekonstrukcijai Vecrīgā, pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Viņš informēja, ka līdzekļi tiks ieguldīti "Telegraph Offices" piederošo ēku Audēju ielā 15 un Kalēju ielā 48, kas iepriekš piederēja "Lattelecom", renovācijā, iekārtojot A klases birojus un tirdzniecības telpas ar mērķi tās iznomāt uzņēmumiem. Drīzumā plānots sākt abu ēku apvienošanu un pilnās renovācijas darbus.

"NBP Group" vadītāja Baltijas valstīs Jekaterīna Kolosova atzīmēja, ka koncerns pēdējo gadu laikā ir veicis virkni ieguldījumu A un B klases biroju segmentā Rīgā, tostarp pirms diviem gadiem veiksmīgi īstenots biroju ēkas renovācijas projekts Vecrīgā. "Mēs joprojām redzam stabilu pieprasījumu pēc moderniem un profesionāliem birojiem Rīgas centrā," viņa sacīja.

Arī "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts atzīmēja, ka pašlaik tirgū ir veselīgs pieprasījums pēc kvalitatīvām biroju telpām Rīgas vēsturiskajā centrā. "Turklāt "NBP Group" kapacitāte un pieredze šajā jomā sniedz mums pārliecību, ka "Telegraph Offices" ir pārdomāts ieguldījums un šis projekts nesīs plānoto atdevi," viņš teica.

Kopējā "Telegraph Offices" iznomājamā platība ir aptuveni 3500 kvadrātmetru. Plānots, ka biroju telpas aizņems 3000 kvadrātmetru, bet tirdzniecībai telpas pirmajā stāvā būs 500 kvadrātmetru platībā. Renovācijas darbus plānots pabeigt 2019. gadā.

Jau vēstīts, ka "NBP Group" 2017. gada pavasarī izsolē par 4,61 miljonu eiro iegādājās "Lattelecom" piederošās ēkas Audēju ielā 15 un Kalēju ielā 48.

"NBP Group" kopējā investīciju portfeļa vērtība Latvijā ir aptuveni 60 miljoni eiro. Uzņēmums pārvalda arī "Astras birojus" Gunāra Astras ielā 8b, biroju ēku "NBP Central Offices" 13. janvāra ielā 3, "Unity Biznesa" centru Vienības gatvē 109, kā arī "Biznesa centru 117" Dzelzavas ielā 117. Grupas stratēģija ir veikt ilgtermiņa investīcijas Baltijas valstīs, Somijā un Krievijā uz termiņu, kurš nav mazāks par 10 gadiem.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" 2017. gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!