Foto: Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības apmērs Latvijā šā gada februārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 3,6%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" ceturtdien publiskotie dati par 22 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mazumtirdzniecības apmēra pieaugums februārī salīdzinājumā ar 2017. gada otro mēnesi starp ES valstīm bijis Maltā (+11,7%), Polijā (7,9%), Īrijā (+7,1%) un Ungārijā (+6,5%). Lietuvā mazumtirdzniecība šajā periodā pieauga par 3,2% un Igaunijā - par 2,5%, bet samazinājums fiksēts vienīgi Slovēnijā (-1,6%) un Austrijā (-1,2%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums februārī, salīdzinot ar 2017. gada februāri, palielinājies kopumā par 2%, bet eirozonā - par 1,8%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs februārī ES pieauga par 0,2%, bet eirozonā kāpums bija 0,1% apmērā.

Mēneša laikā mazumtirdzniecības apmērs palielinājies 12 ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati, samazinājies deviņās valstīs, bet Luksemburgā tas saglabājās nemainīgs.

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Igaunijā (+2%), Beļģijā (+1,6%), Maltā un Polijā (abās valstīs +1,5%). Toties lielākais samazinājums bijis Latvijā un Rumānijā (abās valstīs -2,3%), kā arī Austrijā (-1,5%). Lietuvā mazumtirdzniecība februārī mēneša salīdzinājumā saruka par 1,1%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!