Foto: LETA

"Maxima Latvija" darbinieku izaugsmes un labklājības celšanā ieguldīs vairāk nekā astoņus miljonus eiro, koncentrējoties uz darba vides pilnveidošanu, atalgojuma palielināšanu un izaugsmes veicināšanu, portālu "Delfi" informēja "Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris.

Atkarībā no amata pozīcijas un darba specifikas šogad vidēji par 7% palielināts atalgojums gandrīz 4000 tirdzniecības jomas darbiniekiem, ieguldot vairāk nekā 3,2 miljonus eiro.

Veicot esošo veikalu rekonstrukcijas un atverot jaunus, mūsdienīgus veikalus, aptuveni pieci miljoni eiro tiks novirzīti darbinieku darba vides pilnveidošanai.

Savukārt darbinieku izaugsmē un kompetenču attīstībā plānots ieguldīt vairāk nekā 300 000 eiro, fokusējoties uz klientu apkalpošanu, darba drošības jautājumiem, kā arī profesionālo izaugsmi. Papildus tam šogad uzsākta arī stipendiju programma darbiniekiem, kas uzsākuši mācības augstākās izglītības iestādēs.

"Mēs augstu vērtējam "Maxima Latvija" darbiniekus, kas ikdienā rūpējas par to, lai nodrošinātu labāko sortimentu un servisu, sagādājot visu ikdienā nepieciešamo. Tāpēc kā vienu no prioritātēm šogad esam izvirzījuši šo darbinieku izaugsmes un labklājības celšanu, novirzot līdzekļus tādos virzienos kā darba vides uzlabošana, darbinieku kvalifikācijas celšana, atalgojuma līmeņa palielināšana, kā arī dažādu darbiniekiem noderīgu iniciatīvu attīstība," stāsta "Maxima Latvija" personāla vadības departamenta direktors Raitis Apinis.

Kopā uzņēmumā strādā ap 250 dažādu profesiju pārstāvji no kuriem lielākā daļa ir veikala darbinieki, par kuriem tiek domāts jau uzņēmuma attīstības procesā – rekonstruējot un modernizējot veikalus, ir padomāts par tādām ērtībām kā jaunas dušas, sadzīves telpas, uzlabots darba vietas ergonomiskums. Lai samazinātu darbinieku slodzi apkalpojot pircējus, 30 "Maxima" veikalos visā Latvijā ir pieejamas 163 pašapkalpošanās kases.

Līdz šim uzņēmuma darbinieku papildu labumos tika ietverts gan transports no un uz darba vietu, dienesta viesnīca darbiniekiem no reģioniem, kas devušies darbā uz Rīgu, bezmaksas pusdienas veikalu un loģistikas darbiniekiem, dāvanas svētkos un dažādas citas iniciatīvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!