Foto: LETA
Martā dibinātā SIA "ABLV Kreditoru klubs" saņēmusi pašlikvidācijas projektu iesniegušās AS "ABLV Bank" vēstuli par preču zīmes izņēmuma tiesību pārkāpumu, kurā banka lūdz izslēgt no jaunā uzņēmuma nosaukuma apzīmējumu ABLV, un šo bankas lūgumu nolemts apmierināt, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma vienīgais īpašnieks zvērināts advokāts Aleksejs Ponomarjovs.

Viņš skaidroja, ka "ABLV Kreditoru klubs" tika izveidots pēc "ABLV Bank" klientu lūguma ar vienu vienīgu mērķi – palīdzēt īstenot klientu likumīgās tiesības uz profesionālu palīdzību un interešu pārstāvību.

Kreditoru kluba mērķis nav konfliktēšana ar banku, bet gan tās kreditoru interešu aizstāvība. Tāpēc "ABLV Kreditoru kluba" klienti nolēma, ka konstruktīvākais risinājums būtu ņemt vērā "ABLV Bank" lūgumu attiecībā uz nosaukuma maiņu, novēršot iespējamo tiesvedības sākšanu un kreditoru naudas tērēšanu, skaidroja Ponomarjovs.

Ņemot vērā minēto, otrdien, 27. martā, Uzņēmumu reģistrā tika iesniegti statūtu grozījumi, ar kuriem no sabiedrības nosaukuma tika izslēgti burti ABLV, līdz ar to pēc grozījumu reģistrācijas uzņēmuma nosaukums būs SIA "Kreditoru klubs".

Ponomarjovs skaidroja, ka, izvēloties nosaukumu, "ABLV Bank" kreditori vadījās no apstākļa, ka saskaņā ar publisko informāciju vārdiskā preču zīme ABLV ir reģistrēta tikai uz vienu pakalpojumu klasi – 36. klasi (finanšu lietas, darījumi ar naudu, nekustamā īpašuma lietas), taču "Kreditoru klubs" neplāno nodarboties ar finanšu lietām, jo tā vienīgais uzdevums ir sniegt profesionālu palīdzību klientiem piederošo naudas līdzekļu atgūšanas procesā. Ne uz vienu citu pakalpojumu klasi iepriekšminētā "ABLV Bank" preču zīme nebija reģistrēta, līdz ar to "Kreditoru klubs" vadījās no apsvēruma, ka izņēmuma tiesību izmantošanas ierobežojumi neattiecas uz citām nereģistrētām pakalpojumu klasēm.

""Kreditoru klubs" nekādā gadījumā nevēlējās aizskart "ABLV Bank" tiesības un "Kreditoru klubs" cer, ka ar nosaukuma maiņu ir novērsis izveidojušos pārpratumu," rezumēja Ponomarjovs.

Jau ziņots, ka "ABLV Bank" iepriekš lūdza Uzņēmumu reģistru izslēgt no uzņēmuma "ABLV kreditoru klubs" nosaukuma apzīmējumu ABLV, jo bankai nav nekādas saistības ar minēto sabiedrību un banka nav atļāvusi preču zīmes ABLV izmantošanu sabiedrības nosaukumā. Minētā firma pārkāpj bankas izņēmuma tiesības uz reģistrēto preču zīmi ABLV, secināja "ABLV Bank".

Savukārt Uzņēmumu reģistrā portālam "Delfi" iepriekš skaidroja, ka valsts notāram nebija tiesiska pamata atteikt reģistrēt komercreģistrā uzņēmuma "ABLV Kreditoru klubs" pieteikto nosaukumu.

Kā ziņots, "ABLV Bank" Finanšu un kapitāla tirgus komisijai pašlikvidācijas projektu iesniedza 5. martā. Banku uzraudzības iestāde lēmumu par "ABLV Bank" pašlikvidācijas projektu plāno pieņemt aprīlī.

"ABLV Bank" uzsver, ka likvidācijas pasākumu mērķis ir apmierināt visas klientu un kreditoru saistības pilnā, 100% apmērā.

Banka ierosinājusi likvidatoru komitejas darbības modeli, kurā darbotos četri likvidatori un likvidācijas komiteja būtu tiesīga pieņemt lēmumu tikai tad, ja lēmuma pieņemšanā piedalās vismaz trīs likvidatori. Iecerēts, ka likvidācijas komitejas darbu uzraudzīs akcionāru sapulces konsultatīvā komiteja, kā arī informācija par likvidatoru pieņemtajiem lēmumiem regulāri tiks sniegta Finanšu un kapitāla tirgus komisijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!