Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir sākusi pārbaudi par iespējamiem Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitu slepeniem banku kontiem Latvijā, tā otrdien intervijā LNT rīta ziņu raidījumam "900 sekundes" sacīja komisijas vadītājs Pēters Putniņš.

"Ja cilvēkam nav citi ierobežojumi, ir tiesības atvērt kontu Latvijas bankā arī Krievijas prezidenta meitām. Ja viņas nav kādos sankciju sarakstos. Cita lieta, ja tas notiek ar kaut kādu kompāniju starpniecību, ja tur ir kaut kāds, nezinu, slēpts bizness vai kaut kādas tādas lietas, kas varbūt nav no noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas viedokļa izpētītas," izteicās Putniņš.

"Ja mums parādīsies, piemēram, pārbaudē, ka beneficiāru sarakstos šo personu nav, ir citas personas, un izrādīsies, ka, lūk, ir meita, meitas, lūk, tie ir noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas pārkāpumi. Tie būs pārkāpumi, tāpēc, ka lietas nav dokumentētas pareizi," skaidroja FKTK vadītājs.

Putniņš uzsvēra, ka bankām naudas izcelsme ir jāpārbauda automātiski. "Vai tās ir Krievijas prezidenta meitas vai tās ir arābu šeiha princeses, kādas mums arī šeit šad tad mēdz būt, tam nav pilnīgi nekāda sakara, nekādas atšķirības, kā tiek pārbaudīta līdzekļu izcelsme."

Vaicāts, cik ilgi šādas pārbaudes notiek, Putniņš atbildēja, ka šādas pārbaudes parasti ilgst "kādas pāris nedēļas".

Jau ziņots, ka ASV žurnāls "Mother Jones" iepriekš publicējis fragmentus no grāmatas par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Fragmentos minēts, ka Krievijas prezidenta meitām Latvijā ir slepeni banku konti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!