Foto: Shutterstock
Luksemburgā reģistrētā investīciju kompānija "Novalpina" gatavojas izteikt piedāvājumu iegādāties visas Igaunijas azartspēļu operatora "Olympic Entertainment Group" (OEG) akcijas par 288,4 miljoniem eiro, un OEG lielākie akcionāri igauņu uzņēmēji Armins Karu un Jāns Korpusovs, kuriem kopā pieder kontrolpakete, jau ir piekrituši šim piedāvājumam.

"Novalpina" grupā ietilpstošā kompānija "Odyseey Europe" plāno izteikt brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu, par vienu OEG akciju piedāvājot 1,90 eiro jeb par 3,26% vairāk nekā OEG akcijas vidējā biržas cena pēdējos sešos mēnešos, teikts OEG paziņojumā Tallinas biržai.

Tā kā OEG pavisam ir 151,8 miljoni akciju, atpirkšanas piedāvājuma vērtība ir ir 288,4 miljoni eiro.

Pēc akciju atpirkšanas "Odyssey Europe" plāno pārtraukt OEG akciju kotēšanu Tallinas biržā.

Piedāvājuma ietvaros "Odyssey Europe" jau ir noslēgusi vienošanos par akciju atpirkšanu ar Armina Karu kompāniju "HansaAssets", kam pieder 45% akciju, un Jāna Korpusova uzņēmumu "Hendaya Invest", kam pieder 18,9% akciju. Tā kā akcijas tiks atpirktas par piedāvājuma cenu 1,90 eiro par akciju, Karu par akcijām saņems 129,9 miljonus eiro, bet Korpusovs - 54,6 miljonus eiro.

"Mēs sākām darbību pirms 25 gadiem kā mazs Igaunijas uzņēmums, un man prieks, ka OEG ir kļuvis par liela mēroga kompāniju ar teicamu biznesa modeli un spēcīgām pozīcijām sešās Eiropas Savienības dalībvalstīs," sacījis OEG dibinātājs un padomes priekšsēdētājs Karu.

""Novalpina Capital" komandai ir atzīstama pieredze tieši ar šīs veida investīcijām, un tas palīdz uzņēmumiem paplašināt uzņēmumus gan ģeogrāfiski, gan digitalizācijas ziņā, Viņu vīzija ir iespaidīga, un esmu pārliecināts, ka viņi kļūs par labu un konstruktīvu OEG īpašnieku. Kā lielākais akcionārs uzskatu piedāvāto cenu par godīgu un iesaku [pārējiem] akcionāriem piedāvājumu pieņemt," piebildis Karu.

Brīvprātīgā atpirkšanas piedāvājuma konkrēti nosacījumi tiks izklāstīti piedāvājuma prospektā, un pircējs publiskos paziņojumu, tiklīdz tas būs praktiski iespējams pēc tam, kad nepieciešamos dokumentus būs apstiprinājusi Igaunijas Finanšu uzraudzības padome. Paredzētais piedāvājuma izteikšanas datums ir šā gada 4.aprīlis, un plānots, ka piedāvājums būs spēkā no 4.aprīļa līdz 10.maijam.

OEG ir lielākais azartspēļu uzņēmums Baltijas valstīs, un darbojas arī Itālijā, Slovākijā un Maltā. Kompānijai arī pieder Tallinas viesnīca "Hilton Tallin Park Hotel", kuras operators ir "Hilton Worldwide".

Karu un Korpusovs nodibināja OEG 1993.gadā.

OEG akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā.

Luksemburgā reģistrēto "Novalpina Capital", kas ir "Novalpina" grupas mātesuzņēmums," 2017.gadā nodibināja Stīvens Pīls, Stefans Kovskis un Bastians Likens, kuri iepriekš darbojās Lielbritānijas investīciju kompānijā "TPG Capital".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!