Foto: Shutterstock

Šā gada februārī sērijveida dzīvokļu cenas augušas Ogrē, Jelgavā, Salaspilī un Kauguros, teikts nekustamā īpašuma kompānijas "Arco Real Estate" mājokļu tirgus pārskatā.

Ogres sērijveida dzīvokļu cenas februārī palielinājās par 0,6%, dzīvokļu vidējai cenai sasniedzot 576 eiro par kvadrātmetru. 2017. gadā dzīvokļu cenas Ogrē kopumā pieauga par 17%, bet kopš šī gada sākuma - jau par 3%. Februārī Ogrē joprojām bija maz dzīvokļu piedāvājumu, ko var uzskatīt par vienu no galvenajiem cenu pieauguma iemesliem, skaidro "Arco Real Estate".

Kauguros 2018. gada februārī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 1,4% un dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena sasniedza 546 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2018. gada sākuma dzīvokļu cenas šeit kopumā palielinājās par 4,3%. Dzīvokļu cenas Kauguros, salīdzinot ar citām vietām Rīgas apkārtnē, līdz šim pieauga vislēnāk, tomēr šī gada sākumā cenu pieauguma temps palielinājās.

Februārī Salaspilī dzīvokļu cenas palielinājās par 1,6% un sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 628 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2018. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī kopumā palielinājās par 2,8%. Līdzīgi kā Rīgas lielākajos mikrorajonos, arī Salaspilī 2018. gadā dzīvokļu cenas turpina pieaugt.

Savukārt Jelgavas dzīvokļu cenas februārī palielinājās par 1%, sērijveida dzīvokļu vidējai cenai sasniedzot 492 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2018. gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas pieauga par 2,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!