Foto: DELFI
Latvijas kokapstrādātāju asociācijas "Latvijas koks" biedru kopējais apgrozījums šogad varētu pieaugt par 7-8% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, prognozēja asociācijas izpilddirektors Artūrs Bukonts.

"Ja nenotiks kāda katastrofa, par ko patlaban nav indikāciju, tad apgrozījumam nevajadzētu kristies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu un tas augs. Būvniecības apmēri augs, tāpat arī kokmateriālu patēriņš vietējā tirgū augs. Tamdēļ arī mūsu biedriem šajā gadā nevajadzētu būt problēmām ar izaugsmi," teica Bukonts, paredzot, "Latvijas koks" biedru apgrozījums šogad pieaugs 7-8% apmērā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Vienlaikus viņš piebilda, ka asociācijas biedru izaugsmi lielā mērā ietekmēs tirgus situācija un laika apstākļi, ko ir grūti paredzēt.

"Skaidrs, ka šis gads ir iesācies interesanti, ņemot vērā laika apstākļus, kamdēļ kokapstrādātājiem bija lielas problēmas ar resursu pieejamību. Ja lielie uzņēmumi iepriekš dienās un nedēļās rēķināja savus izejmateriāla atlikumus, tad pērnā gada nogalē un šā gada sākumā bija nedēļas, kad atlikums bija palicis vien vairākām stundām pirms doties dīkstāvē. Daži uzņēmumi tamdēļ bija spiesti iet dīkstāvē, izmantojot svētku brīvdienas. Arī svētku periodā bija atsevišķas dienas, kad bija dīkstāve. Pēc datiem par pirmo pusgadu redzēsim, kā tas būs atsaucies uz apgrozījumu," teica Bukonts.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka patlaban situācija ir stabilizējusies, ņemot vērā pirms zināma laika iestājušos ziemu.

"Latvijas koks" uzņēmumu apgrozījums 2017. gadā sasniedza 513 miljonus eiro, kas ir 7% pieaugums salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Asociācijas "Latvijas koks" uzņēmumu galvenā produkcija ir bērza saplāksnis, liekti līmētās detaļas, koksnes skaidu plātnes, mēbeļu plātnes, sērkociņi, zāģmateriāli, dažādi izstrādājumi no koksnes un visu veidu mēbeles, kā arī ostas pakalpojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!