Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Biznesa žurnāla "Forbes" izveidotajā pasaules bagātnieku jaunākajā sarakstā atrodami arī 102 Krievijas uzņēmēji, kuru bagātība pārsniedz vismaz vienu miljardu ASV dolāru, liecina žurnāla publiskotā informācija.

Žurnāls izveidojis krievu uzņēmēju topu, kurā salīdzinātas kaimiņzemes miljardieru bagātības un vieta pasaules topā. Aprēķini liecina, ka 2017. gadā 102 Krievijas uzņēmēju bagātība bijusi vismaz 410,8 miljardi ASV dolāru. Jaunākajā reitingā ar 19,1 miljardu ASV dolāru vērtiem īpašumiem par bagātāko krievu uzņēmēju atzīts metalurģijas magnāts Vladimirs Ļisins, kurš kopējā pasaules rangā iekārtojies gan tikai 57. vietā.

Genādijs Timčenko

Foto: TASS/Scanpix/LETA

Bagātība: 16 miljardi ASV dolāru

Izmaiņas kopš pērnā gada: izmaiņu nav

Vieta pasaules rangā: 82.

Genādijs Timčenko ir daudzu Krievijas kompāniju īpašnieks, starp tām, piemēram, ir dabasgāzes ražotājs "Novatek" un naftas ķīmijas holdings "Sibur".

Vagits Aļekperovs

Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Bagātība: 16,4 miljardi ASV dolāru

Izmaiņas kopš pērnā gada: +1,9 miljardi ASV dolāru

Vieta pasaules rangā: 78.

1991. gadā Vagits Aļekperovs apvienoja trīs lielus naftas laukus, nodibinot uzņēmumu "Lukoil". Šobrīd viņam pieder 15% uzņēmuma akciju.

Leonīds Mihelsons

Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Bagātība: 18 miljardi ASV dolāru

Izmaiņas kopš pērnā gada: -0,4 miljardi ASV dolāru

Vieta pasaules rangā: 64.

Leonīds Mihelsons ir uzņēmuma "Novatek" dibinātājs, kas ir viens no lielākajiem dabasgāzes ražotājiem valstī. 2017. gadā viņš iegādājās 17% akciju uzņēmumā "Sibur".

Aleksejs Mordašovs

Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Bagātība: 18,7 miljardi ASV dolāru

Izmaiņas kopš pērnā gada: +1,2 miljardi ASV dolāru

Vieta pasaules rangā: 60.

Aleksejs Mordašovs ir uzņēmuma "Severstal" īpašnieks. 19 gadus Mordašovs bija arī kompānijas vadītājs, tomēr 2015. gadā no sava amata atkāpās. Viņam pieder 23% akciju "TUI Group", kas ir viena no lielākajām tūrisma kompānijām pasaulē.

Vladimirs Ļisins

Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Bagātība: 19,1 miljards ASV dolāru

Izmaiņas kopš pērnā gada: +3 miljardi ASV dolāru

Vieta pasaules rangā: 57.

No Krievijas miljardieriem pasaules bagātnieku topā visaugstāko vietu ieņem Vladimirs Ļisins, kurš ierindojies 57. vietā ar 19,1 miljardu ASV dolāru.

Ļisins ir Krievijas tērauda uzņēmuma "NLMK" grupas priekšsēdētājs, viņš kontrolē arī transporta grupu "Universal Cargo Logistics Holding".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!