Foto: LETA

Uz šonedēļ Frankfurtē notiekošo Eiropas Centrālās bankas (ECB) Padomes sēdi devusies Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa, portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Bankā.


ECB Padomes monetārās politikas sēdē tiks izvērtēta eirozonas tautsaimniecības attīstība un lemts, vai nepieciešams koriģēt monetāro politiku.

ECB Padome uzklausīs arī jaunākās ECB ekonomistu sagatavotās prognozes par eirozonas attīstību tuvāko gadu laikā.

ECB Padomes sēdei noslēdzoties, par pieņemtajiem lēmumiem preses konferencē ceturtdienas pēcpusdienā informēs ECB prezidents Mario Dragi un ECB viceprezidents Vitors Konstansiu.

Jau ziņots, ka kukuļņemšanas lietā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam noteikti vairāki drošības līdzekļi, tai skaitā arī liegums izbraukt no valsts un pildīt Latvijas Bankas prezidenta pienākumus.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs esot vismaz 100 000 eiro.

Iepriekš Rimšēviča aizstāvis bija lūdzis tiesu atcelt divus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja noteiktos drošības līdzekļus - nodarbošanās aizliegumu un aizliegumu izbraukt no valsts, taču tiesa šo lūgumu noraidījusi.

Neskatoties uz aizdomās turētā statusu un drošības līdzekļiem, Rimšēvičs nolēmis neatkāpties no amata. Rimšēvičs atsācis doties uz darbu, tomēr nesaņems atalgojumu, kamēr nepilda amata pienākumus.

Savukārt Saeima ceturtdien plāno skatīt aicinājumu Rimšēvičam atkāpties no amata. Tomēr, ja arī aicinājums tiks atbalstīts, Rimšēvičs amatu nezaudēs, jo saskaņā ar likumu Saeima centrālās bankas prezidentu var atbrīvot no amata tikai pēc viņa iesnieguma vai pēc notiesājoša sprieduma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!