Foto: F64

Pagājušā gada laikā ''SEB banka'' Latvijas uzņēmumiem izsniegusi jaunus aizdevumus 780 miljonu eiro apjomā, kas ir par 31% vairāk nekā 2016. gadā, portālu "Delfi" informēja "SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

55% no kopējā 2017. gadā izsniegto jauno aizdevumu apjoma jeb 531 miljonus eiro saņēmušas lielās kompānijas ar apgrozījumu virs 20 miljoniem eiro gadā. Mazajiem un vidējiem uzņēmumiem SEB banka pērn piešķīrusi kredītus 249 miljonu eiro apmērā.

"2017. gadā uzņēmumam esam izsnieguši lielāko jaunu aizdevumu apjomu, kopš ''SEB banka'' strādā Latvijā, nostiprinot savas līderpozīcijas uzņēmumu segmentā. Uzņēmumu aktivitāte, īstenojot jaunus projektus, pērn pieauga faktiski visās nozarēs. Visaktīvākās bija nekustamo īpašumu nozares kompānijas, lauksaimniecības nozare, kā arī farmācijas industrija. Arī būvniecības sektors strauji kāpinājis tempus. Rīgā ienākot gan starptautiskiem zīmoliem, kā IKEA, gan reģionālajiem līderiem kā ''Akropolis'', top jauni tirdzniecības centri, biroji un citi komercīpašumi,'' paudis ''SEB bankas'' valdes loceklis Ints Krasts.

Viņš skaidro, ka uzņēmumu gatavību investēt veicinājis labvēlīgais ekonomiskais klimats, uzņēmēju vidē pieaugošais optimisms, kā arī pievilcīgas kredītprocentu likmes. ''Tās joprojām atrodas vēsturiski zemākajos līmeņos, sniedzot kompānijām iespēju nodrošināties ar ilgtermiņa finansējumu uz izdevīgiem nosacījumiem," skaidrojis Krasts.

Kopumā ''SEB banka'' pagājušajā gadā jaunus aizdevumus izsniedza vairāk nekā 4900 Latvijas uzņēmumiem. Tas par 4% pārsniedz 2016. gada rezultātu, kad jauni aizdevumi tika izsniegti aptuveni 4700 uzņēmumiem. Savukārt uzņēmumi aizdevumos no "SEB bankas" aizpērn saņēma kopumā 597 miljonus eiro.

Uzņēmumu kreditēšanā visaktīvākais bijis 2017. gada decembris, kad banka noslēdza kreditēšanas darījumus ar teju 380 kompānijām par jauna finansējuma izsniegšanu 141 miljona eiro apmērā.
2017. gadā ''SEB bankas'' klientu lokam pievienojās aptuveni 2700 uzņēmumi.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem, 2017. gada trešajā ceturksnī ''SEB bankai'' bija lielākais uzņēmumiem izsniegtā kredītportfeļa apjoms starp visām Latvijas bankām – 1.66 miljardi eiro jeb 18,6% no visiem uzņēmumiem izsniegtajiem aizdevumiem banku sektorā.

Kopumā ''SEB bankas'' jaunizsniegtā finansējuma apjoms 2017. gadā privātpersonām un uzņēmējiem sasniedza 965 miljonus eiro, kas ir par 28% vairāk nekā 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!