Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) auditu par iestādes regulējumu finanšu sektora sankciju novērtēšanā varētu uzticēt Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD), informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Mēs vēlamies, lai šo auditu veiktu kāda starptautiska institūcija, bet ar šo institūciju vēl ir jāvienojas. Patlaban esam sagatavojuši darba uzdevumu, bet vēl nevaru pateikt, kad varētu būt zināms konsultants. Katrā ziņā gribam sadarboties ar konsultantu, kuram jau ir pieredze šajos jautājumos un kurš var sniegt padomus," uzsvēra ministre, piebilstot, ka Latvija jautājumā par FKTK auditu patlaban konsultējas gan ar Pasaules Banku, gan OECD.

Plānots, ka Finanšu ministrija otrdien, 6.martā, izskatīšanai Ministru kabinetā virzīs ziņojumu, kas ministrijai dos mandātu sākt sarunas ar OECD.

Reizniece-Ozola šā gada 24.februārī žurnālistiem pavēstīja, ka viņa aicinās Saeimu kā FKTK pārraugu veikt finanšu sektoru uzraugošās iestādes auditu.

Viņa norādīja, ka FKTK darbu pēdējo divu gadu laikā atzinīgi novērtē ne tikai pati ministre, bet arī ārvalstu institūcijas, tomēr tas nenozīmējot, ka nozares uzraudzībā neesot problēmu. "Lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā un visiem būtu laba sajūta par FKTK pieņemtajiem lēmumiem, Finanšu ministrija runās ar Saeimu, lai tā iniciē auditu, kas izvērtētu iestādes darba kvalitāti," teica Reizniece-Ozola.

Finanšu ministres priekšlikumu atbalstīja arī koalīcijas partneri. Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pieļāva, ka Latvijai būtu jāvēršas pie OECD un jālūdz atbalsts šajā jautājumā. Līdzīgu nostāju pauda arī "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš, kurš uzsvēra, ka nacionālā apvienība neapšauba audita nepieciešamību un uzskata, ka jārod pareizais risinājums OECD piesaistei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!